Δεν ξανάγινε: Η λοταρία της Ν.Αφρικής μοίρασε εκατομμύρια με τους συνεχόμενους αριθμούς 5,6,7,8,9 & 10

Δεν ξανάγινε: Η λοταρία της Ν.Αφρικής μοίρασε εκατομμύρια με τους συνεχόμενους αριθμούς 5,6,7,8,9 & 10 Facebook Twitter
Pixabay
0

Η κλήρωση της εθνικής λοταρίας στη Νότια Αφρική ανέδειξε μια ακολουθία συνεχόμενων, νικητήριων αριθμών, και το πλήθος των τυχαίων - ή και όχι - νικητών ξεσήκωσε «θύελλα» υποψιών για στήσιμο. 

Η κληρωτίδα ανέδειξε τους αριθμούς 5,6,7,8,9 και "powerball" το 10. Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά είκοσι διαφορετικοί παίκτες κέρδισαν και κατέληξαν να μοιράζονται το τζάκποτ, φεύγοντας ο καθένας με 5,7 εκατομμύρια ραντ (περίπου 306.000 ευρώ). 

Γιατί υποπτεύονται στήσιμο

 

Αν και κάθε συνδυασμός είναι φυσικά ισοπίθανος, μία ακόμα λεπτομέρεια προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις και αποτέλεσε την αφορμή για δημόσιες κατηγορίες: εκτός από τους 20 μεγάλους νικητές, ακόμα 79 άτομα είχαν παίξει την ακολουθία 5,6,7,8,9 και «έχασαν» μόνο το PowerBall, κερδίζοντας 6.283 ραντ (336 ευρώ). 

Αν και δεν είναι σπάνιο δύο παίκτες να μοιράζονται τα κέρδη ενός τζακποτ, περισσότεροι ταυτόχρονοι νικητές - πόσο μάλλον 20 σε ένα βράδυ - είναι κάτι που δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ.

«Συγχαρητήρια στους αποψινούς 20 νικητές του PowerBall» έγραψαν οι διαχειριστές της επίσημης σελίδας στο Twitter. «Αυτά τα νούμερα μπορεί να μην είναι τα αναμενόμενα, αλλά βλέπουμε ότι πολλοί παίκτες επέλεξαν να παίξουν αυτές τις ακολουθίες», έγραψαν.


Η κλήρωση είχε γίνει σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση, όπως κάθε Τρίτη βράδυ.

Σύμφωνα με έναν ιστότοπο στατιστικών της εθνικής λοταρίας, τον Μάρτιο του 2003, τριάντα τρεις παίκτες μοιράστηκαν τα κέρδη ενός και μόνο τζακποτ. 

Η Εθνική Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών της Νότιας Αφρικής (NLC) που αποτελεί την ρυθμιστική αρχή για την συγκεκριμένη λοταρία, επιβεβαίωσε πως έξι συνεχόμενοι αριθμοί σε τζακποτ είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο και δεσμεύτηκε να ελέγξει τις συνθήκες της κλήρωσης. 

«Αν έγινε οτιδήποτε κακό θα το ανακοινώσουμε», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος της NLC, Ndivhuho Mafela.

Με πληροφορίες από AFP και Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ