Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για την πολιτική της Μόσχας να μην επεμβαίνει στην κρίση στη Συρία, τονίζοντας πως δεν θα αποφασίσουν οι ξένοι ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του G20 στο Μεξικό, δήλωσε: «Πιστεύουμε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για τις άλλες χώρες ποιος θα βρίσκεται στην εξουσία και ποιος όχι», ενώ πρόσθεσε: «Η αλλαγή του καθεστώτος δεν είναι σημαντική, αλλά μετά την αλλαγή που θα πρέπει να είναι συνταγματική, σημαντικό είναι να τερματιστεί η βία και να επικρατήσει η ειρήνη στη χώρα».
Στη συνέχεια υποστήριξε πως όλες οι χώρες πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επεξεργαστούν ένα σχέδιο τερματισμού της κρίσης.
Τέλος, αναφερόμενος στη Λιβύη, είπε: «Όχι όπως συνέβη σε ορισμένες χώρες της βορείου Αφρικής που η βία συνεχίζεται αν και το καθεστώς έχει αλλάξει».
Διεθνή /
''Δεν θα αποφασίσουν οι ξένοι ποιος θα κυβερνήσει τη Συρία''
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Ποιος είναι ο «Έλληνας Εσκομπάρ» που συνελήφθη για το πλοίο με την κοκαΐνη στον Ατλαντικό
«Ο Τραμπ έχει προσωπικότητα αλκοολικού»: Τι φέρεται να είπε η προσωπάρχης του και τι απαντά τώρα
«Όσοι λένε σε θύματα κακοποίησης “εγώ θα έφευγα”, μακάρι να μη βρεθούν ποτέ στη θέση αυτή»
Ακίνητα: Τι αλλάζει στα μισθωτήρια από το 2026 – Αναλυτικές οδηγίες προς εκμισθωτές από την ΠΟΜΙΔΑ
Στροφή της ΕΕ για τα αυτοκίνητα μετά το 2035 - Τι αλλάζει
σχόλια