«Δεν είχα τίποτα για να επιβιώσω»: Σύριος αφηγείται όσα τραγικά ζει στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας

«Δεν είχα τίποτα για να επιβιώσω»: Σύριος αφηγείται όσα τραγικά ζει στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Ο 29χρονος Τάερ από τη Συρία μένει σε έναν πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί κοντά στα σύνορα ανάμεσα στη Λευκορωσία και την Πολωνία και αφηγείται όσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες σε αυτή την περιοχή.

Πρόκειται για έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό με περίπου 2.000 άνδρες γυναίκες και παιδιά να ζουν ακόμα και σε θερμοκρασίες πέντε βαθμούς υπό το μηδέν. Η δημοσιογραφική ομάδα του BFMTV κατάφερε να προσεγγίσει το εν λόγω σημείο όπου πρόσφυγες που προέρχονται κυρίως από το Ιρακινό Κουρδιστάν, έχουν γίνει τα παράπλευρα θύματα της αντιπαράθεσης μεταξύ του Μινσκ και της Βαρσοβίας.

Μεταξύ των χιλιάδων, και ο 29χρονος Τάερ που ντυμένος με ένα χοντρό μπουφάν λέει στο γαλλικό δίκτυο ότι εργαζόταν κάποτε ως ηλεκτρολόγος στη Συρία και ότι έφτασε στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις 5 Οκτωβρίου. «Πήγαμε στην πρεσβεία της Λευκορωσίας στη Δαμασκό, κάναμε αίτηση για βίζα, περιμέναμε πέντε μέρες και την πήραμε», λέει.

Στη συνέχεια, φτάνοντας στα σύνορα με την Πολωνία ο 29χρονος λέει ότι απωθούνταν βίαια από τη μία πλευρά στην άλλη φτάνοντας στο σημείο να έχει τέσσερα κατάγματα στα πλευρά. «Στα σύνορα δεν είχα νερό, φαγητό, κάρτα Sim, μου την έβγαλαν από το τηλέφωνό μου. Δεν είχα τίποτα για να επιβιώσω σε αυτό το δάσος» λέει ο νεαρός που έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αίτησης ασύλου. 

«Ήρθα εδώ γιατί θέλω να ζήσω με ασφάλεια σε μια ειρηνική χώρα χρειάζομαι να έχω μέλλον», προσθέτει. 

Όχι πολύ μακριά από το σημείο που μιλά ο Τάερ, πυροσβέστες συγκεντρώνουν τις δωρεές των κατοίκων της περιοχής στους πρόσφυγες και μετανάστες. Ζεστά ρούχα, φαγητό, παιχνίδια για τα παιδάκια και άλλα. Ωστόσο, οι δωρεές τους θα φτάσουν στους μετανάστες την ημέρα που η ανθρωπιστική βοήθεια θα καταφέρει να εισέλθει στην περιοχή. Μέχρι σήμερα, παραμένει μη προσβάσιμη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM