«Δεν είχα τίποτα για να επιβιώσω»: Σύριος αφηγείται όσα τραγικά ζει στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας

«Δεν είχα τίποτα για να επιβιώσω»: Σύριος αφηγείται όσα τραγικά ζει στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Ο 29χρονος Τάερ από τη Συρία μένει σε έναν πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί κοντά στα σύνορα ανάμεσα στη Λευκορωσία και την Πολωνία και αφηγείται όσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες σε αυτή την περιοχή.

Πρόκειται για έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό με περίπου 2.000 άνδρες γυναίκες και παιδιά να ζουν ακόμα και σε θερμοκρασίες πέντε βαθμούς υπό το μηδέν. Η δημοσιογραφική ομάδα του BFMTV κατάφερε να προσεγγίσει το εν λόγω σημείο όπου πρόσφυγες που προέρχονται κυρίως από το Ιρακινό Κουρδιστάν, έχουν γίνει τα παράπλευρα θύματα της αντιπαράθεσης μεταξύ του Μινσκ και της Βαρσοβίας.

Μεταξύ των χιλιάδων, και ο 29χρονος Τάερ που ντυμένος με ένα χοντρό μπουφάν λέει στο γαλλικό δίκτυο ότι εργαζόταν κάποτε ως ηλεκτρολόγος στη Συρία και ότι έφτασε στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις 5 Οκτωβρίου. «Πήγαμε στην πρεσβεία της Λευκορωσίας στη Δαμασκό, κάναμε αίτηση για βίζα, περιμέναμε πέντε μέρες και την πήραμε», λέει.

Στη συνέχεια, φτάνοντας στα σύνορα με την Πολωνία ο 29χρονος λέει ότι απωθούνταν βίαια από τη μία πλευρά στην άλλη φτάνοντας στο σημείο να έχει τέσσερα κατάγματα στα πλευρά. «Στα σύνορα δεν είχα νερό, φαγητό, κάρτα Sim, μου την έβγαλαν από το τηλέφωνό μου. Δεν είχα τίποτα για να επιβιώσω σε αυτό το δάσος» λέει ο νεαρός που έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αίτησης ασύλου. 

«Ήρθα εδώ γιατί θέλω να ζήσω με ασφάλεια σε μια ειρηνική χώρα χρειάζομαι να έχω μέλλον», προσθέτει. 

Όχι πολύ μακριά από το σημείο που μιλά ο Τάερ, πυροσβέστες συγκεντρώνουν τις δωρεές των κατοίκων της περιοχής στους πρόσφυγες και μετανάστες. Ζεστά ρούχα, φαγητό, παιχνίδια για τα παιδάκια και άλλα. Ωστόσο, οι δωρεές τους θα φτάσουν στους μετανάστες την ημέρα που η ανθρωπιστική βοήθεια θα καταφέρει να εισέλθει στην περιοχή. Μέχρι σήμερα, παραμένει μη προσβάσιμη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Διεθνή / «Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Η δημοσιοποίηση των αρχείων στα social media και στην παγκόσμια δημοσιογραφία δείχνει ότι το θέμα δεν πρόκειται να «σβήσει» σύντομα, και οι αντιδράσεις, πολιτικές και κοινωνικές, αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Τα νέα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων email μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου και του Τζέφρι Έπσταϊν, που δείχνουν τη στενή και συχνή επικοινωνία τους ακόμα και μετά την καταδίκη του δεύτερου, αλλά και φωτογραφίες του αδελφού του βασιλιά Καρόλου σε διάφορες περιστάσεις
THE LIFO TEAM
Οι σελέμπριτι που έχουν μιλήσει ανοικτά για τη διάγνωσή τους με διπολική διαταραχή

Διεθνή / Οι σελέμπριτι που έχουν μιλήσει ανοικτά για τη διάγνωσή τους με διπολική διαταραχή

Μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου μίλησαν δημόσια για το πώς είναι να ζεις με διπολική διαταραχή, συμβάλλοντας στην αποδόμηση στερεοτύπων γύρω από την ψυχική υγεία
THE LIFO TEAM