«Δεν είχα τίποτα για να επιβιώσω»: Σύριος αφηγείται όσα τραγικά ζει στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας

«Δεν είχα τίποτα για να επιβιώσω»: Σύριος αφηγείται όσα τραγικά ζει στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Ο 29χρονος Τάερ από τη Συρία μένει σε έναν πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί κοντά στα σύνορα ανάμεσα στη Λευκορωσία και την Πολωνία και αφηγείται όσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες σε αυτή την περιοχή.

Πρόκειται για έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό με περίπου 2.000 άνδρες γυναίκες και παιδιά να ζουν ακόμα και σε θερμοκρασίες πέντε βαθμούς υπό το μηδέν. Η δημοσιογραφική ομάδα του BFMTV κατάφερε να προσεγγίσει το εν λόγω σημείο όπου πρόσφυγες που προέρχονται κυρίως από το Ιρακινό Κουρδιστάν, έχουν γίνει τα παράπλευρα θύματα της αντιπαράθεσης μεταξύ του Μινσκ και της Βαρσοβίας.

Μεταξύ των χιλιάδων, και ο 29χρονος Τάερ που ντυμένος με ένα χοντρό μπουφάν λέει στο γαλλικό δίκτυο ότι εργαζόταν κάποτε ως ηλεκτρολόγος στη Συρία και ότι έφτασε στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις 5 Οκτωβρίου. «Πήγαμε στην πρεσβεία της Λευκορωσίας στη Δαμασκό, κάναμε αίτηση για βίζα, περιμέναμε πέντε μέρες και την πήραμε», λέει.

Στη συνέχεια, φτάνοντας στα σύνορα με την Πολωνία ο 29χρονος λέει ότι απωθούνταν βίαια από τη μία πλευρά στην άλλη φτάνοντας στο σημείο να έχει τέσσερα κατάγματα στα πλευρά. «Στα σύνορα δεν είχα νερό, φαγητό, κάρτα Sim, μου την έβγαλαν από το τηλέφωνό μου. Δεν είχα τίποτα για να επιβιώσω σε αυτό το δάσος» λέει ο νεαρός που έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αίτησης ασύλου. 

«Ήρθα εδώ γιατί θέλω να ζήσω με ασφάλεια σε μια ειρηνική χώρα χρειάζομαι να έχω μέλλον», προσθέτει. 

Όχι πολύ μακριά από το σημείο που μιλά ο Τάερ, πυροσβέστες συγκεντρώνουν τις δωρεές των κατοίκων της περιοχής στους πρόσφυγες και μετανάστες. Ζεστά ρούχα, φαγητό, παιχνίδια για τα παιδάκια και άλλα. Ωστόσο, οι δωρεές τους θα φτάσουν στους μετανάστες την ημέρα που η ανθρωπιστική βοήθεια θα καταφέρει να εισέλθει στην περιοχή. Μέχρι σήμερα, παραμένει μη προσβάσιμη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια του αφαιρέσουν τους τίτλους

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ήθελε τον πρίγκιπα Άντριου εκτός βασιλικής οικογένειας χρόνια πριν του αφαιρέσουν τους τίτλους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες του στον βασιλιά Κάρολο, μετά την περιβόητη συνέντευξη του Άντριου το 2019 στο BBC, σχετικά με τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
THE LIFO TEAM
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΝΤΕΛΣΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Τραμπ αναγνώρισε την κυβέρνηση Ροντρίγκες - Έδωσε άδεια για εξορύξεις σε πέντε πετρελαϊκές εταιρείες

H αμερικανική κυβέρνηση έδωσε άδεια σε πέντε μεγάλους ομίλους να επανεκκινήσουν δραστηριότητες στη Βενεζουέλα υπό αμερικανική εποπτεία
THE LIFO TEAM