«Δεν έχετε ιδέα, μην μας κάνετε κήρυγμα»: Ιρλανδή δημοσιογράφος τελείωσε on air τον Φάρατζ

Ιρλανδή δημοσιογράφος με τον Φάρατζ Facebook Twitter
0

Ενταση επικράτησε στον αέρα εκπομπής ιρλανδικού σταθμού, όπου βρέθηκε καλεσμένος ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο πρώην ηγέτης του Ukip άρχισε να μιλά για τις επιπτώσεις του Brexit σε Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία, διερωτώμενος γιατί οι Ιρλανδοί πολέμησαν τους Βρετανούς για «500 συχνά πολύ αιματηρά, δύσκολα χρόνια». «Ποιο είναι το νόημα εάν κυβερνιέστε τώρα από Ευρωπαίους επιτρόπους;», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει ο Independent, η δημοσιογράφος Κλερ Μπερν αποφάσισε να δοκιμάσει τις γνώσεις του πρώην πολιτικού για την Ιρλανδία. «Θέλω οι άνθρωποι να δουν πόσα γνωρίζετε για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ιρλανδίας», είπε.

Το πρόγραμμα διακόπηκε για να παίξει βίντεο στο οποίο ο Φάρατζ φαίνεται να χαιρετά σε γενέθλια, χρησιμοποιώντας το «Up the Ra» που χρησιμοποιείτο για την υποστήριξη του IRA στη δεκαετία του '80. Ο πρώην πολιτικός αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για τα λεγόμενά του, λίγες ημέρες νωρίτερα, για το βίντεο από το Cameo, έναν ιστότοπο στον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να πληρώσουν διασημότητες για ηχογραφημένα μηνύματα.

Μετά το βίντεο, η παρουσιάστρια Μπερν είπε: «Ξέρω ότι είπατε συγγνώμη και παίρνετε 87 λίρες και έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε αυτό. Μην προσπαθείτε να κάνετε κήρυγμα στους Ιρλανδούς για τον πολιτισμό, την ιστορία και την επισφαλή φύση της ειρήνης σε αυτό το νησί, δεν έχετε ιδέα».

Ο Φάρατζ δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε η δημοσιογράφος και απάντησε: «Θέλετε να είστε ανεξάρτητο δημοκρατικό έθνος ή να κυβερνιέστε από ξένους γραφειοκράτες; Αυτή είναι η ερώτηση που θα θέσει η Ιρλανδία στον εαυτό της. Θέλουν οι Ιρλανδοί να είναι ανεξάρτητοι ή όχι; και αυτή είναι μια συζήτηση που θα συμβεί στη χώρα σας τα επόμενα χρόνια».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ