Δεκάδες νεκροί σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία

Δεκάδες νεκροί σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία Facebook Twitter
Φωτό αρχείου
0

 «Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σειρά αεροπορικών επιδρομών στην πόλη Σάλμα, στην περιοχή του Τζαμπάλ Ακράντ», άνέφερε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αεροπορικές επιθέσεις έγιναν από  συριακές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λαττάκεια, στα δυτικά της χώρας. Σύμφωνα με τον Ραχμάν δέκα από τα θύματα είναι άμαχοι. Τα περισσότερα πτώματα ήταν σε τέτοιο βαθμό παραμορφωμένα ώστε ήταν αδύνατη η αναγνώρισή τους.

Έξι από τους νεκρούς ήταν σύροι αντάρτες και οι 4, ξένοι, που μάχονταν στο πλευρό των αντικαθεστωτικών.

«Ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί εξαιτίας του αριθμού των τραυματιών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε ο Ραχμάν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM