Δάσκαλος του Κουνγκ φου και παραγωγός ταινιών, υποψήφιος για την ηγεσία του Χονγκ Κονγκ

Δάσκαλος του Κουνγκ φου και παραγωγός ταινιών, υποψήφιος για την ηγεσία του Χονγκ Κονγκ Facebook Twitter
Facebook
0

Ο δάσκαλος του Κουνγκ φου και παραγωγός ταινιών του Ip Man, Checkley Sin Kwok Lam δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει την ηγεσία του Χονγκ Κονγκ στις εκλογές του Μαρτίου.

Η κίνηση προκάλεσε έκπληξη καθώς η νυν ηγέτης Κάρι Λαμ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν θα είναι υποψήφια για δεύτερη θητεία.

Ο 65χρονος είναι το πρώτο άτομο που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν από τις εκλογές της 27ης Μαρτίου. Η Κάρι Λαμ, η οποία έχει ηγηθεί σε μερικές από τις πιο ταραχώδεις περιόδους του Χονγκ Κονγκ στην ιστορία, πρόκειται να ολοκληρώσει τη θητεία της τον Ιούνιο.

Οι υποψήφιοι χρειάζονται την υποστήριξη ενός ισχυρού εκλογικού σώματος «μόνο για πατριώτες» που αποτελείται από 1.500 άτομα ταγμένα υπέρ του Πεκίνο στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν ο Sin έχει αυτή την υποστήριξη.

«Σύμφωνα με το νέο εκλογικό σύστημα, πιστεύω ότι κάθε ικανός και αξιόπιστος πατριώτης μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές για τον νέο ηγέτη. Πιστεύω ότι έχω την ικανότητα να κερδίσω» δήλωσε.

Με τις εκλογές μόλις λίγες εβδομάδες μακριά, η σιωπή από την ηγέτιδα Λαμ είναι ασυνήθιστη. Τα τοπικά ΜΜΕ εικάζουν ότι οι πιθανοί υποψήφιοι περιλαμβάνουν την ίδια, τον Οικονομικό Γραμματέα Πολ Τσαν και την πρώην επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Τσαν. Η Λαμ έχει επανειλημμένα αρνηθεί να σχολιάσει ωστόσο, αν θα είναι υποψήφια για δεύτερη θητεία.

Ο Sin, παραγωγός των ταινιών για τον Ip Man, υπήρξε ενεργός υποστηρικτής των πολεμικών τεχνών στο Χονγκ Κονγκ. Είναι επικεφαλής της Παγκόσμιας Ένωσης Wing Chun, το παραδοσιακό νότιο κινεζικό στυλ κουνγκ φουπου διαδόθηκε στο Χονγκ Κονγκ από τους Ip Man και Bruce Lee.

Οι μετοχές της National Arts Group, από την οποία ο Sin παραιτήθηκε από πρόεδρος τον περασμένο Ιούλιο, εκτινάχθηκαν πάνω από 50% την Τετάρτη, σημειώνοντας την υψηλότερη ποσοστιαία άνοδο από το 2006.

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας είναι περίπου 13 εκατ. δολ.

Ο γεννημένος στο Χονγκ Κονγκ Sin έχει το δικό του κανάλι στο YouTube με 155.000 συνδρομητές και δημοσιεύει στο διαδίκτυο θέματα που αφορούν από την πολιτική έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο. Το 2021, μια από τις εκπομπές του επικεντρώθηκε σε αυτό που ονόμασε «δυτική υποκρισία» στο Χονγκ Κονγκ.

Ξεκίνησε για πρώτη φορά το διαδικτυακό του σχολιασμό τον Οκτώβριο του 2019 στο αποκορύφωμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, όπου τάχθηκε σθεναρά στο πλευρό της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Η περίοδος υποψηφιοτήτων διαρκεί από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου και οι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν το πράσινο φως από τουλάχιστον 188 από τα 1.500 άτομα της εκλογικής επιτροπής, σύμφωνα με έγγραφο του νομοθετικού σώματος της πόλης.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM