Δανία: Καραντίνα τέλος για όσους βρίσκονται θετικοί σε κορωνοϊό

Γυναίκα με μάσκα στο σπίτι Facebook Twitter
Φωτ: Maxime on Unsplash
0

Στη Δανία δεν συνιστάται πλέον απομόνωση σε περίπτωση που κάποιος διαγνωστεί θετικός στην Covid-19, χάρη στα υψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης των λεγόμενων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της σκανδιναβικής χώρας. 

«Στο εξής, δεν θα υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις για να παραμείνουμε απομονωμένοι ύστερα από ένα θετικό διαγνωστικό τεστ για Covid-19», αναφέρει η ανακοίνωση της υγειονομικής αρχής Sundhedsstyrelse που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας της Δανίας.

Τον Φεβρουάριο η σκανδιναβική χώρα ήταν από τις πρώτες στην Ευρώπη που ήρε τους περιορισμούς για την πανδημία, αλλά εξακολούθησε να συνιστά την καραντίνα σε όσους διαγιγνώσκονταν θετικοί στη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που χρειάστηκαν νοσηλεία παρέμεινε σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και οι υγειονομικές αρχές της Δανίας αναμένουν μόνο μια «μικρή αύξηση» τον χειμώνα, εκφράζοντας ικανοποίηση για το επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού και το υψηλό ποσοστό των πολιτών άνω των 50 ετών που έχει ήδη εμβολιαστεί με αναμνηστικές δόσεις.

Στη χώρα των 5,9 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 3,4 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας.

Ο προληπτικός έλεγχος συνιστάται πλέον μόνο σε πολίτες που έχουν εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα, προκειμένου να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας συμβουλεύουν πάντως: «Θα πρέπει να μείνετε στο σπίτι εάν είστε άρρωστοι, ανεξαρτήτως εάν νομίζετε πως πρόκειται για Covid-19, γρίπη ή άλλη λοίμωξη του αναπνευστικού».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM