Δανία: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό- 9 συλλήψεις

Δανία: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό- 9 συλλήψεις Facebook Twitter
0

Επεισόδια ξέσπασαν σε διαδήλωση που έγινε στη Δανία το Σάββατο, κατά των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Εκατοντάδες άνθρωποι μετείχαν σε διαδήλωση στην Κοπεγχάγη, για την οποία είχε απευθύνει κάλεσμα η οργάνωση «Οι άνδρες με τα μαύρα», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.

«Λευτεριά στη Δανία, φτάνει πια», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι. Κάποια στιγμή ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές- που πέταξαν πυροτεχνήματα και μπουκάλια- και τους αστυνομικούς.

Τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Κοπεγχάγη και πέντε σε συγκέντρωση μερικών δεκάδων ανθρώπων στο Άλμποργκ. Ο Ράσμους Σουλτς, αξιωματικός αρμόδιο για τον συντονισμό της αστυνομίας στην Κοπεγχάγη, δήλωσε ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές είναι από τον χώρο των χούλιγκαν.

Την Τρίτη η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα, καθώς πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία. Πλέον, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις άνω των πέντε προσώπων (έναντι δέκα που ήταν έως και 5/1), σε σπίτια και σε δημόσιους χώρους, ενώ στους πολίτες συστήθηκε να τηρούν απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο ακόμα κι όταν βρίσκονται στον δρόμο.

Από τον Δεκέμβριο είναι σε ισχύ μέτρα όπως η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, των μπαρ, των εστιατορίων και των εμπορικών καταστημάτων με εξαίρεση όσα πωλούν φάρμακα και τρόφιμα, αλλά και η οδηγία για τηλεργασία για όποιες περιπτώσεις είναι εφικτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ