Daily Telegraph: Σχέδιο ανατροπής της Μέι αν δεν πάει σε "σκληρό" Brexit

Daily Telegraph: Σχέδιο ανατροπής της Μέι αν δεν πάει σε "σκληρό" Brexit Facebook Twitter
0

H πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα βρεθεί αντιμέτωπη με σχέδιο ανατροπής της αν δεν τηρήσει την δέσμευσή της για σκληρό Brexit, προειδοποίησαν υψηλόβαθμα στελέχη του Συντηρητικού της κόμματος.
Κορυφαίοι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές δήλωσαν στην εφημερίδα Daily Telegraph έτοιμοι να θέσουν άμεσα ζήτημα αλλαγής ηγεσίας αν η Τερέζα Μέι δεν εφαρμόσει το αρχικό της σχέδιο.


Η αποκάλυψη αυτή γίνεται έπειτα από μια δύσκολη εβδομάδα για την πρωθυπουργό στην διάρκεια της οποίας δέχτηκε σκληρή κριτική για τους χειρισμούς της έπειτα από την τραγωδία στο Grenfell Tower.


Συντηρητικοί βουλευτές, περιλαμβανομένων και υπουργών, κατέληξαν ότι η Μέι δεν μπορεί να οδηγήσει την χώρα στις επόμενες εκλογές και τώρα συζητούν για το πότε θα πρέπει να παραιτηθεί.


Ευρωσκεπτικιστές βουλευτές προειδοποιούν ότι η όποια προσπάθεια να παραμείνει η Βρετανία στην τελεωνειακή ένωση και στην ενιαία αγορά ή τυχόν περιθώριο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να διατηρήσει την υπεροχή του έναντι των βρετανικών κοινοβουλίων θα προκαλέσει πραξικόπημα "εν μια νυκτί".


Ένας πρώην υπουργός των Τόρις δήλωσε: "Αν είχαμε ισχυρές ενδείξεις ότι οπισθοχωρεί, θεωρώ ότι (η Μέι) θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Το ζήτημα είναι ότι δεν αποτελεί πια ενωτικό στοιχείο. Έχει στ΄αλήθεια εξοργίσει την κοινοβουλευτική ομάδα για προφανείς λόγους. Επομένως, φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν καλές προθέσεις προς το πρόσωπό της".


Ο ίδιος είπε στην εφημερίδα: "Αυτό που πιθανόν να κάνουμε είναι να βάλουμε έναν υποψήφιο απέναντί της, έναν Δούρειο Ίππο. Μπορείτε να φανταστείτε ποιός θα είναι...". Ένας άλλος πρώην υπουργός δήλωσε: "Αν (η Μέι) μαλακώσει στο Brexit, ο κόσμος θα γκρεμιστεί...θα ανοίξουν οι πύλες της Κολάσεως".

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM