Christie’s: Σε δημοπρασία το μεγαλύτερο λευκό διαμάντι - Έχει μέγεθος αυγού κότας

Christie’s: Σε δημοπρασία το μεγαλύτερο λευκό διαμάντι - Έχει μέγεθος αυγού κότας Facebook Twitter
Φωτ.: Christie’s.
0

Το μεγαλύτερο λευκό διαμάντι που έχει βγει ποτέ σε δημοπρασία έχει αναλάβει ο οίκος Christie's με αυτή να λαμβάνει χώρα στη Γενεύη της Ελβετίας στις 11 Μαΐου.

Πρόκειται για ένα διαμάντι 228 καρατίων, σε σχήμα αχλαδιού, που υπολογίζεται στην προπώληση από 20 έως 30 εκατομμύρια δολάρια. Ο πολύτιμος λίθος, ο οποίος είναι περίπου στο μέγεθος ενός αυγού κότας, εξορύχτηκε πριν από περίπου 20 χρόνια στη Νότια Αφρική, αλλά τώρα βγαίνει σε δημόσια πώληση.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά για διαμάντια», λέει ο Ραχούλ Καντάκια, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων στον οίκο Christie’s. Η εταιρεία μεσολάβησε επίσης για την αρχική ιδιωτική πώληση του πολύτιμου λίθου σε έναν συλλέκτη, ο οποίος το κράτησε τις τελευταίες δύο δεκαετίες. 

«Με την αγορά όπως είναι, το 2021 σημειώθηκε τεράστια αναζωπύρωση τόσο στην αγορά τέχνης όσο και στην αγορά κοσμημάτων. Ο ιδιοκτήτης μας πλησίασε και είπε: "Πώς θα σας φαινόταν να το πουλούσατε αυτό για εμένα σε δημοπρασία;"», λέει ο επικεφαλής. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Καντάκια δέχτηκε την προσφορά. «Είναι μια ευκαιρία που δίνεται μια φορά στη ζωή», λέει. «Αν, μετά την πώληση, έρθεις σε μένα και μου πεις: "Μπορείς να μου βρεις άλλο διαμάντι 230 καρατίων;" [θα πω] δεν μπορώ».

Εάν ο πολύτιμος λίθος πωληθεί στην πιο υψηλή του εκτίμηση, θα γίνει ένα από τα πιο ακριβά λευκά διαμάντια στον κόσμο. Ωστόσο, ο Καντάκια λέει ότι η συγκριτικά μέση τιμή ανά καράτι της εκτίμησης (μόλις 88.000 δολάρια ανά καράτι) κάνει το κόσμημα ελκυστική επένδυση. 

«Τίποτα δεν είναι αδύνατον»

Οι τιμές των διαμαντιών αυξήθηκαν κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες αν και ο Καντάκια αναμένει έντονο ενδιαφέρον από τη Μέση Ανατολή και ως εκ τούτου ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του διαμαντιού στο Ντουμπάι.

Μετά από αυτό, ο πολύτιμος λίθος θα βρεθεί στην Ταϊπέι, στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια θα πάει στην Ελβετία για τη δημοπρασία.

«Εάν οι αγοραστές αποφασίσουν ότι αυτό είναι κάτι που θα ήθελαν να φορούν, ένα κολιέ θα ήταν το πιο λογικό για το συγκεκριμένο λίθο», λέει ο Καντάκια. «Έχω δει πελάτες να φορούν δαχτυλίδια έως και 100 καρατίων, επομένως τίποτα δεν είναι αδύνατο στον κόσμο μας».

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Διεθνή / Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Η κυβέρνηση Ζελένσκι χαλαρώνει τον κανόνα που απαγόρευε την έξοδο ανδρών από την Ουκρανία - Τι ισχύει για τους 18-22 ετών, οι ανησυχίες για τη μετανάστευση νέων και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση
LIFO NEWSROOM
Πώς μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο Φαρατζ για μαζικές απελάσεις και έξοδο από τη Σύμβαση της Γενεύης

Διεθνή / Πώς μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο Φαρατζ για μαζικές απελάσεις και έξοδο από τη Σύμβαση της Γενεύης

Το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ σχεδιάζει μαζικές απελάσεις αιτούντων άσυλο και αποχώρηση από διεθνείς συνθήκες όπως η ΕΣΔΑ και η Σύμβαση της Γενεύης, πυροδοτώντας διεθνείς αντιδράσεις και πολιτικές αναταράξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 50% στις εισαγωγές από την Ινδία – Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος με Ρωσία στο παρασκήνιο

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ 50% στις εισαγωγές από την Ινδία – Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος με Ρωσία στο παρασκήνιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε δασμούς 50% στις περισσότερες εισαγωγές από την Ινδία, τιμωρώντας το Νέο Δελχί για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου - Σοκ για την ινδική οικονομία, κίνδυνοι για τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Ο Τραμπ «ξέχασε πως την μισεί» και της ευχήθηκε για τον γάμο της με τον Τράβις Κέλσι

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Ο Τραμπ «ξέχασε πως την μισεί» και της ευχήθηκε για τον γάμο της με τον Τράβις Κέλσι

Πριν από τρεις εβδομάδες, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε την Τέιλορ Σουίφτ «woke τραγουδίστρια» και τώρα, ξαφνικά υποστηρίζει την σχέση της, σχολιάζει το Roling Stone
LIFO NEWSROOM
Ο Νετανιάχου αναγνωρίζει για πρώτη φορά τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων από τους Οθωμανούς

Διεθνή / Ο Νετανιάχου αναγνωρίζει για πρώτη φορά τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων από τους Οθωμανούς

Για πρώτη φορά, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναγνώρισε δημόσια τη γενοκτονία που διέπραξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία εναντίον Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων - Η δήλωση φέρνει στο προσκήνιο ένα ζήτημα που το Ισραήλ απέφευγε επί δεκαετίες
LIFO NEWSROOM