Το Charlie Hebdo αναδημοσίευσε τα σκίτσα του Μωάμεθ- Ξεκινά η δίκη για τη φονική επίθεση

Το Charlie Hebdo αναδημοσίευσε τα σκίτσα του Μωάμεθ- Ξεκινά η δίκη για τη φονική επίθεση Facebook Twitter
EPA
0

To Charlie Hebdo αναδημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ, με αφορμή το γεγονός ότι αυτή την εβδομάδα ξεκινά η δίκη για τη φονική επίθεση του 2015.

«Ποτέ δεν θα πέσουμε, ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε», γράφει ο διευθυντής της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας, ο σκιτσογράφος Ρις, στο editorial για την ειδική έκδοση. Δώδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο γνωστούς σκιτσογράφους της Γαλλίας δολοφονήθηκαν στις 7 Ιανουαρίου 2015, όταν τζιχαντιστές- οι αδελφοί Σαΐντ και Σερίφ Κουασί- εισέβαλαν στα γραφεία του Charlie Hebdo, πυροβολώντας αδιακρίτως, στην επίθεση που είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

Οι δράστες είχαν σκοτωθεί μετά το μακελειό, αλλά 14 άτομα που κατηγορούνται ως συνεργοί των επιθέσεων- στο στόχαστρο των οποίων μπήκε και ένα εβραϊκό παντοπωλείο- θα δικαστούν στη δίκη που ξεκινά στο Παρίσι αύριο, Τετάρτη.

Το Charlie Hebdo, στο φύλλο που θα κυκλοφορήσει αύριο, δημοσιεύει σκίτσα του Μωάμεθ, που αρχικά είχαν εμφανιστεί στη δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten του 2005. Το 2006 τα αναδημοσίευσε το Charlie Hebdo, κάτι που είχε προκαλέσει οργή στον μουσουλμανικό κόσμο.

Το Charlie Hebdo αναδημοσίευσε τα σκίτσα του Μωάμεθ- Ξεκινά η δίκη για τη φονική επίθεση Facebook Twitter
Το εξώφυλλο του Charlie Hebdo

Στο κέντρο βρίσκεται ένα σκίτσο του Μωάμεθ που είχε δημιουργήσει ο Cabu, ένας από τους σκιτσογράφους που δολοφονήθηκαν στην επίθεση της 7ης Ιανουαρίου 2015. «Όλα αυτά, για αυτά», είναι ο τίτλος του εξώφυλλου.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναδημοσιευθούν τα σκίτσα, ανέφερε η συντακτική ομάδα. «Μας ζητείτο συχνά από τον Ιανουάριο του 2015 να δημοσιεύσουμε και άλλα σκίτσα του Μωάμεθ. Πάντα το αρνούμασταν, όχι γιατί απαγορεύεται- ο νόμος μας το επιτρέπει- αλλά επειδή έπρεπε να υπάρχει ένας καλός λόγος για να το κάνουμε, ένας λόγος που θα είχε σημασία και που φέρνει κάτι στη δημόσια συζήτηση», αναφέρεται ακόμη.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ