Βυθίστηκε ναυαρχίδα του βασιλικού ναυτικού της Ταϊλάνδης- Δεκάδες αγνοούμενοι

Βυθίστηκε ναυαρχίδα του βασιλικού ναυτικού της Ταϊλάνδης- Δεκάδες αγνοούμενοι Facebook Twitter
0

Ναυαρχίδα του βασιλικού ναυτικού της Ταϊλάνδης βυθίστηκε εν ισχυρής θαλασσοταραχής και ανέμων την Κυριακή, με αποτέλεσμα να αγνοούνται μέχρι και τώρα 31 άτομα.

Περισσότερα από 100 άτομα διασώθηκαν από το πολεμικό πλοίο HTMS Sukhothai, το οποίο βυθίστηκε ενώ έκανε περιπολία περίπου 32 χιλιόμετρα από την περιοχή Μπανγκ Σαπάν στην κεντρική Ταϊλάνδη.

Η κορβέτα, μία από τις επτά του πολεμικού ναυτικού της χώρας, πήρε κλίση και άρχισε η εισροή υδάτων, την ώρα που στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και οι κυματισμοί ήταν ιδιαίτερα υψηλοί.

Στο σημείο στήθηκε αποστολή διάσωσης από το πολεμικό ναυτικό, με τη συμμετοχή τριών πλοίων και δύο ελικοπτέρων. Παρόλο που το ναυτικό, αρχικά, δήλωσε ότι όλο το πλήρωμα θεωρείται ασφαλές, εξέδωσε αργότερα δήλωση στο Facebook ενημερώνοντας πως 31 άτομα αναμένουν διάσωση. 

Φωτογραφία που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του βασιλικού ναυτικού της Ταϊλάνδης στο Twitter δείχνει μια μικρή ομάδα ναυτικών να φοράνε σωσίβια ενώ επιβαίνουν σε μια κυκλική σωσίβια λέμβο, αν και δεν ήταν σαφές πότε τραβήχτηκε.

Το περιστατικό σηματοδοτεί την πρώτη βύθιση ταϊλανδικού πολεμικού πλοίου από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ένα αμερικανικό υποβρύχιο τορπίλισε το HTMS Samui κοντά στη Μαλαισία και σκότωσε 31 ναύτες.

Το Sukhothai - εξοπλισμένο με πυραύλους, πυροβόλα και τορπίλες - ξεκίνησε τα ταξίδια του το 1987, αφού ναυπηγήθηκε στις ΗΠΑ. Το Ναυτικό της Ταϊλάνδης διατηρεί άλλες έξι κορβέτες, τρεις από τις οποίες κατασκευάστηκαν τοπικά, ανέφερε το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Guadrian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM