Brexit πριν από τον Ιούλιο θέλει το Λονδίνο

Brexit πριν από τον Ιούλιο θέλει το Λονδίνο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Την επιθυμία του Λονδίνου να εγκριθεί η συμφωνία για το Brexit πριν από τον Ιούλιο εξέφρασε ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

Η κυβέρνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θέλει η τρεις φορές ηττηθείσα συμφωνία της για το Brexit να εγκριθεί από το κοινοβούλιο πριν ανοίξει το νέο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τον Ιούλιο, δήλωσε σήμερα ο ντε φάκτο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

Ο Λίντινγκτον δήλωσε ότι ο χρόνος εξαρτάται από το πώς θα προχωρήσουν οι συνομιλίες με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα για την εξεύρεση συναίνεσης σε μια συμφωνία, αλλά είπε ότι το θέμα δεν μπορεί να τραβά εις μάκρος.

«Δεν μπορώ να σας δώσω συγκεκριμένο χρόνο. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς προχωρούν οι συζητήσεις με το Εργατικό Κόμμα», δήλωσε ο Λίντινγκτον στο Reuters στη Γλασκόβη όπου συμμετείχε σε συνέδριο για την κυβερνοασφάλεια.

«Δεν θέλω να ορίσω μια αυστηρή ημερομηνία διότι αυτό ξεκινά από μόνο του να δημιουργεί ακαμψίες αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτραπεί να τραβήξει αυτό για πολύ ακόμα. Πραγματικά, χρειάζεται να το τελειώσουμε αυτό πριν έλθει το νέο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, φέτος τον Ιούλιο».

Η Βρετανία βυθίστηκε στο πολιτικό χάος αφού το κοινοβούλιο απέρριψε τρεις φορές τη συμφωνία αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε η Μέι με την ΕΕ και είναι ακόμα ασαφές το πότε και το εάν η χώρα θα αποχωρήσει από το μπλοκ.

Η ΕΕ παρέτεινε τη σχεδιαζόμενη συμφωνία διαζυγίου από τον Μάρτιο προκειμένου να δώσει στη Μέι περιθώριο έως τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να πείσει το κοινοβούλιο για τους όρους της εξόδου της χώρας.

Η Μέι έχει πει πως ελπίζει ότι η Βρετανία θα μπορέσει να αποχωρήσει πριν η χώρα να πρέπει να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου.

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα για κάτι τέτοιο είναι πολύ στενό.

Ερωτηθείς για το εάν η συμφωνία μπορεί να επανέλθει πριν από τότε, ο Λίντινγκτον δήλωσε: «Θέλουμε να φέρουμε αυτή την απόφαση και πάλι πίσω στο κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατόν αλλά θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει πράγματι η πιθανότητα το κοινοβούλιο να συνταχθεί σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

«Νομίζω ότι υπάρχει μια ευθύνη για όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων να καταλήξουν το πώς να προχωρήσει η χώρα, αυτό σημαίνει συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Politico: Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Politico / Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Ποιες χώρες μετατρέπουν υπόγεια σε χειρουργεία, εκπαιδεύουν προσωπικό στην αντιμετώπιση πολεμικών τραυμάτων και εξοπλίζονται με αλεξίσφαιρα γιλέκα, γεννήτριες ρεύματος και κινητές ιατρικές μονάδες για μαζικά περιστατικά
LIFO NEWSROOM
Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Διεθνή / Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Το Ισραήλ απέλασε όλους τους επιβαίνοντες του πλοίου που επιχείρησε να μεταφέρει συμβολική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Με νεροπίστολα στους τουρίστες. χιλιάδες Ισπανοί διαδηλώνουν ενάντια στον υπερτουρισμό

Διεθνή / Με νεροπίστολα στους τουρίστες, χιλιάδες Ισπανοί διαδηλώνουν ενάντια στον υπερτουρισμό

Πολίτες στη Βαρκελώνη και τη Μαγιόρκα «ψέκασαν» με νεροπίστολα ανυποψίαστους τουρίστες, διαδηλώνοντας ενάντια στον μαζικό τουρισμό που, όπως λένε, τους εκτοπίζει από τα σπίτια και τις γειτονιές τους. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε Λισαβόνα και Βενετία
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει την προσθήκη 36 χωρών στη λίστα ταξιδιωτικής απαγόρευσης - Ποιες είναι

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει την προσθήκη 36 χωρών στη λίστα ταξιδιωτικής απαγόρευσης - Ποιες είναι

Ρεπορτάζ του Reuters αποκαλύπτει νέο διευρυμένο κύμα περιορισμών εισόδου με αιτιολογία την εθνική ασφάλεια και τη συνεργασία σε θέματα ταυτοποίησης και απελάσεων
LIFO NEWSROOM