Βrexit: O Kόρμπιν θέλει τώρα νέο δημοψήφισμα πάνω στη συμφωνία

Βrexit: O Kόρμπιν θέλει τώρα νέο δημοψήφισμα πάνω στη συμφωνία Facebook Twitter
0

o Tζέρεμι Κόρμπιν δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος πάνω σε οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit ύστερα από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, στις οποίες πολλοί ψηφοφόροι του Εργατικού Κόμματος που είναι υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση στράφηκαν σε φιλοευρωπαϊκά κόμματα. 

Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε πως «ακούει πολύ προσεκτικά και τις δύο πλευρές» μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής στις οποίες το κόμμα του ήρθε πίσω από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και έχασε ψηφοφόρους προς τους Πράσινους. 

Το Εργατικό Κόμμα προτιμά τη διενέργεια εκλογών, αλλά ο Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι «η όποια συμφωνία για το Brexit πρέπει να τεθεί στην κρίση του λαού» αλλάζοντας γραμμή κάτι που είχε διαφανεί και μετά τις επαφές που είχε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Στο μεταξύ, ο Νάιτζελ Φάρατζ, άρχισε τις απειλές. O ηγέτης του κόμματος του Brexit που ήρθε πρώτο στις ευρωκλεογές έστειλε μήνυμα προειδοποίησης: «Ή θα συμμετάσχουμε στις αποφάσεις για το Brexit ή αλλιώς θα φέρουμε τα πάνω-κάτω στην Βρετανική πολιτική σκηνή.

Ο Φάρατζ εμφανίστηκε αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του και παρότι οι προγραμματισμένες εθνικές εκλογές στη Βρετανία είναι το 2022, προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο κατάρρευσης αυτής της κυβέρνησης και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ετοιμάζοντας πλήρη λίστα με 650 υποψήφιους σε όλη τη χώρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM