Brexit: Το DUP διαμηνύει ότι δεν θα δεχτεί συμφωνία που θα διαχωρίζει τη Β. Ιρλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο

Brexit: Το DUP διαμηνύει ότι δεν θα δεχτεί συμφωνία που θα διαχωρίζει τη Β. Ιρλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο Facebook Twitter
sooc
0

Το βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έλαβε το προσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το Brexit αργά το πρωί της Δευτέρας και διαμήνυσε αμέσως στην Ντάουνινγκ Στριτ ότι οι όροι που περιέχει ήταν απαράδεκτοι.


Μολονότι ενημερωθήκαμε πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες, λάβαμε γραπτά κείμενα μόλις αργά χθες το πρωί, διευκρίνισε ο Νάιτζελ Ντοντς, ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος και βουλευτής στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στις καθυστερήσεις που προκάλεσαν η ιρλανδική κυβέρνηση και η διαπραγματευτική ομάδα της ΕΕ.

Αμέσως μόλις παραλάβαμε το κείμενο αναφέραμε σε υψηλόβαθμους εκπροσώπους της βρετανικής κυβέρνησης ότι ήταν σαφώς απαράδεκτο στην παρούσα μορφή του, συνέχισε ο Ντοντς, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα εργαστεί για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να επιτευχθεί μια σωστή συμφωνία για το Brexit.


Παράλληλα ωστόσο επανέλαβε ότι το DUP δεν θα δεχτεί καμία συμφωνία με βάση την οποία η Βόρεια Ιρλανδία θα διαχωριστεί σε οικονομικό ή πολιτικό επίπεδο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα υπάρχει μια συμφωνία να παραμείνει ενωμένο το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν θα συμβεί τίποτα που να προκαλέσει τη διάλυση αυτού του σπουδαίου Ηνωμένου Βασιλείου, τόνισε.


Ο υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις που είναι αρμόδιος για το Brexit, από την πλευρά του, σημείωσε ότι ο Ντοντς έχει δίκιο. Είπε επίσης ότι το θέμα των συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου θα αντιμετωπιστεί στην επόμενη φάση των συζητήσεων για το Brexit.


Ο βουλευτής του DUP κατηγόρησε επίσης την Ιρλανδία ότι ενεργεί με ασύνετο και επικίνδυνο τρόπο και ότι θέτει σε κίνδυνο τις καλές σχέσεις της με τη Βρετανία.

Η Δημοκρατία της Ιρλανδίας κάνει επίδειξη δύναμης και χρησιμοποιεί την τρέχουσα θέση της για να προσπαθήσει να αποκομίσει οφέλη, υποστήριξε, σε ομιλία του στο κοινοβούλιο. Δεν διαφωνώ με την επιθυμία τους να προωθήσουν τα συμφέροντά τους, αλλά το κάνουν με ασύνετο και επικίνδυνο τρόπο, θέτοντας σε κίνδυνο πολλά χρόνια καλών σχέσεων με τη Βρετανία και καλής συνεργασίας με τη Βόρεια Ιρλανδία, επέμεινε.


Το DUP διαφωνεί κατηγορηματικά με την εναρμόνιση, μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, του ρυθμιστικού πλαισίου που θα ισχύει στην Βόρεια Ιρλανδία με εκείνο που εφαρμόζεται στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας, η οποία παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υποστηρίζει ότι η ρύθμιση αυτή «θα αποσπάσει» την βρετανική επαρχία του Όλστερ από την βρετανική επικράτεια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε τις κόρες του Άντριου στο Royal Ascot παρά το σκάνδαλο Έπσταϊν

Παρότι οι δύο πριγκίπισσες δεν θα συμμετάσχουν στις πασχαλινές εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται πως προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες
THE LIFO TEAM
ΧΕΛΩΝΑ ΑΠΑΤΗ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Διεθνή / Πώς η γηραιότερη χελώνα στον κόσμο εμπλέκεται σε απάτη με κρυπτονομίσματα;

Ένας fake λογαριασμός στην πλατφόρμα Χ, που παρίστανε τον κτηνίατρο του Τζόναθαν, προκάλεσε παγκόσμια σύγχυση διαδίδοντας ψευδώς τον θάνατό του και ζητώντας δωρεές σε κρυπτονομίσματα
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Διάγγελμα Τραμπ για Ιράν: «Έχουμε νίκες που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος» - Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν δεν υπάρξει συμφωνία

Έναν μήνα μετά, εκφώνησε το διάγγελμα που πολλοί θα ανέμεναν όταν ξεκινούσε ο πόλεμος ο οποίος, όπως επανέλαβε, θα διαρκέσει «δυο ή τρεις εβδομάδες» ακόμη
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΤΖΕΪ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Προετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ με την κυκλοφορία ενός βιβλίου;

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, μέσω του οποίου αφηγείται τη διαδρομή του από τον Χριστιανισμό στον αθεϊσμό και έπειτα στον Καθολικισμό
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / «Η πλειονότητα των Κουβανών θέλει καπιταλισμό»: Ο influencer εγγονός του Φιντέλ Κάστρο που διχάζει την Κούβα

Με βίντεο που σατιρίζουν την κρίση και προβάλλουν μια ζωή προνομίων, ο Σάντρο Κάστρο προκαλεί αντιδράσεις και από τα δύο άκρα της κουβανικής κοινωνίας
THE LIFO TEAM