Βρέθηκε 8χρονη που ζούσε με μαϊμούδες στη ζούγκλα της Ινδίας

Βρέθηκε 8χρονη που ζούσε με μαϊμούδες στη ζούγκλα της Ινδίας Facebook Twitter
0

Οι αρχές στην πολιτεία του Ούταρ Πράντες στην Ινδία βρήκαν ένα μικρό κορίτσι, το οποίο σύμφωνα με τους Times of India, δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά φαίνεται πως δεν γνωρίζει ούτε τις στοιχειώδεις ανθρώπινες συμπεριφορές.

Ο επιθεωρητής Suresh Yadav εντόπισε το 8χρονο κορίτσι κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας στο καταφύγιο άγριας ζωής «Katarniaghat», κοντά στην πόλη Motipur. Το κορίτσι βρισκόταν μαζί με μία ομάδα μαϊμούδων.

Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, όταν προσπάθησε να σώσει το κορίτσι, που φαινόταν να νιώθει άνετα με τις μαϊμούδες, τα ζώα άρχισαν να κραυγάζουν, ενώ το ίδιο έκανε και η 8χρονη.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια, οι αστυνομικοί κατάφεραν να διασώσουν την κοπέλα και να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο της περιφέρειας.

Το κορίτσι δεν μπορεί να μιλήσει και δεν φαίνεται να καταλαβαίνει καμία διάλεκτο, ενώ δείχνει να φοβάται τους ανθρώπους. Οι θεράποντες ιατροί υποστηρίζουν ότι έχει συχνά βίαια ξεσπάσματα και εξάρσεις θυμού.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των Times of India, η 8χρονη έχει παρουσιάσει βελτίωση μετά τη θεραπεία στην οποία έχει υποβληθεί, αλλά αυτή είναι εξαιρετικά αργή. Τρώει ακόμη και μόνο με τα χέρια, και ενώ οι γιατροί της έχουν δείξει πως να στηρίζεται στα πόδια της για να περπατά, αυτή συνεχίζει, μερικές φορές, να χρησιμοποιεί χέρια και πόδια μαζί, ακριβώς όπως κάνουν οι μαϊμούδες.

Σύμφωνα με το Scroll.in, ο επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείο Chief Medical Officer DK Singh δήλωσε σχετικά: «Το κορίτσι βρέθηκε πριν από δύο μήνες, τρώει και περπατάει όπως τα ζώα, και τρέχει μακριά μόλις αντικρίζει ανθρώπους. Έχει σημάδια στο δέρμα της και φαίνεται ότι ζούσε με τα ζώα για μεγάλο διάστημα. Πλέον είναι καλύτερα και υγιής, δείχνει βελτίωση».

Τοπικά και διεθνή ΜΜΕ την αποκαλούν «θηλυκό Μόγλη» λόγω των ομοιοτήτων με  την γνωστή ιστορία από το «Βιβλίο της Ζούγκλας» του Βρετανού διηγηματογράφου Ράντγιαρντ Κίπλινγκ.

Μέχρι στιγμής και παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών, κανείς δεν γνωρίζει ούτε την ταυτότητά της, ούτε πως βρέθηκε στο καταφύγιο άγριας ζωής.

Με πληροφορίες από Daily Mail και Times of India

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM
Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Διεθνή / Κάρλο Ακούτις: Πώς γίνεται κάποιος άγιος – και πώς ο πρώτος millennial άγιος το κατάφερε

Ο 15χρονος Κάρολο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία το 2006, αγιοκατατάχθηκε από τον Πάπα Λέοντα. Ακολουθώντας όλα τα στάδια της Καθολικής Εκκλησίας, έγινε ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials
LIFO NEWSROOM
Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Διεθνή / Χάος στο Λονδίνο: 425 συλλήψεις σε διαδήλωση υπέρ της Palestine Action – «Μας χτυπούσαν, μας έφτυναν» λέει η αστυνομία

Η αστυνομία καταγγέλλει βία και οι διαδηλωτές μιλούν για καταστολή - Το πρώτο κύμα συλλήψεων σημειώθηκε μόλις 12 λεπτά μετά την επίσημη έναρξη της πορείας
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Διεθνή / Φωτιά στο κυβερνητικό κτίριο στο Κίεβο: Ο μεγαλύτερος ρωσικός αεροπορικός βομβαρδισμός από την αρχή του πολέμου

Πέρα από την πρωτεύουσα, εκρήξεις συγκλόνισαν την κεντρική πόλη Κρεμεντσούκ, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, καθώς και την Κριβίι Ριχ, στόχος χτυπημάτων σε υποδομές μεταφορών και πόλης
LIFO NEWSROOM
Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Διεθνή / Ο «influencer του Θεού» γίνεται ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennials

Ο Ακούτις, που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε γίνει γνωστός για την αγάπη του στην τεχνολογία και ιδιαίτερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων που κατέγραφαν «θαύματα» με σκοπό τη διάδοση της καθολικής διδασκαλία
LIFO NEWSROOM