Επιβεβαιώθηκε από ιατροδικαστή στη Λουιζιάνα πως τα μέλη που βρέθηκαν μέσα στην κοιλιά θηριώδους αλιγάτορα ανήκουν σε ηλικιωμένο που εξαφανίστηκε τον περασμένο μήνα καθώς περπατούσε στα λασπόνερα που είχε αφήσει πίσω του ο κυκλώνας Άιντα


Όπως είχε αναφέρει τότε η σύζυγός του στις αρχές, ο Τίμοθι Σάτερλι είχε δεχτεί επίθεση από αλιγάτορα στις 30 Αυγούστου, έξω από το σπίτι τους στο Σλάιντελ. Η γυναίκα, αφού είδε την έκταση των τραυμάτων του, έσπευσε να καλέσει σε βοήθεια, όμως όταν επέστρεψε, ο σύζυγός της δεν ήταν πια εκεί. 

 
Την περασμένη εβδομάδα, το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε και πιάστηκε ένας αλιγάτορας κοντά στο σημείο εξαφάνισης του 71χρονου. 

 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δρα Τσαρλς Πρέστον, η Υπηρεσία Άγριας Ζωής και Αλιείας της Λουιζιάνα θανάτωσε το ερπετό, βάρους 230 κιλών, και βρήκε μέσα στο στομάχι του ανθρώπινα μέλη. 


«Έπειτα, ενημερώθηκε η ιατροδικαστική υπηρεσία και βρέθηκα ο ίδιος στο σημείο με τους ερευνητές μας» ανέφερε ο Πρέστον. 

 

Τα δείγματα DNA από τα ανθρώπινα μέλη που εντοπίστηκαν συγκρίθηκαν με εκείνα που είχαν δώσει τα παιδιά του Σάτερλι. Όπως σημείωσε ο ιατροδικαστής, η ταυτοποίηση προέκυψε τόσο από το DNA όσο και από «τις συνολικές συνθήκες». 

 

«Το ότι ο αλιγάτορας εντοπίστηκε στο σημείο όπου εθεάθη για τελευταία φορά ο Σάτερλι και το ότι υπήρξε ταύτιση στο DNA, με κάνει να νιώθω ασφαλής να επιβεβαιώσω στην οικογένεια πως ναι, αυτός είναι ο Σάτερλι, ναι, θα εκδώσουμε πιστοποιητικό θανάτου και ναι, μπορείτε να προχωρήσετε με τα περαιτέρω» δήλωσε ο Πρέστον. 


Εξέφρασε δε, την ευγνωμοσύνη του στις αρχές που δεν σταμάτησαν να αναζητούν το ερπετό, καθώς ο νόμος της Λουιζιάνα επιτρέπει να κηρυχθεί κάποιος νεκρός μόνο αν το άτομο αυτό αγνοείται για πέντε χρόνια. 


«Μπορείτε να φανταστείτε τι βάρος θα πρόσθετε αυτό στους ώμους της χήρας του, να προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση» πρόσθεσε ο ίδιος. 

 

Με πληροφορίες από CNN