Βρετανός ζωολόγος στη φυλακή για βιασμό, βασανισμό και δολοφονία δεκάδων σκύλων

Βρετανός ζωολόγος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών για βιασμό, βασανισμό και δολοφονία δεκάδων σκύλων Facebook Twitter
Άνταμ Μπρίτον / Φωτογραφία: skynews
0

Ο Άνταμ Μπρίτον, Βρετανός ειδικός κροκοδείλων και διάσημος ζωολόγος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών και πέντε μηνών για βιασμό, βασανισμό και δολοφονία δεκάδων σκύλων.

Ο Άνταμ Μπρίτον, ζωολόγος με έδρα το Ντάργουιν της Αυστραλίας, ομολόγησε την ενοχή του για 56 κατηγορίες για κτηνωδία και κακοποίηση των ζώων στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Επικράτειας (NT) τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Ομολόγησε επίσης πως ήταν ένοχος για τέσσερις κατηγορίες για πρόσβαση και μετάδοση υλικού κακοποίησης παιδιών.

Ο Μπρίτον, 52 ετών, του οποίου η ποινή υπέστη μια σειρά καθυστερήσεων, έλαβε την ποινή του την Πέμπτη, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Επικράτειας, στην Αυστραλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δικαστής χρειάστηκε να προειδοποιήσει το ακροατήριο ότι λεπτομέρειες των αδικημάτων του θα μπορούσαν να προκαλέσουν «νευρικό σοκ».

Ο άνδρας καταδικάστηκε επίσης με ισόβια απαγόρευση να αγοράζει ζώα και να τα έχει στην ιδιοκτησία του, αναφέρουν αυστραλιανά ΜΜΕ.

Η παράβασή του περιελάμβανε βασανιστήρια και εκμετάλλευση 42 σκύλων και τον θάνατο 39, σε ένα κοντέινερ ιδιοκτησίας του - το οποίο χρησιμοποίησε για να κινηματογραφήσει πολλά από τα εγκλήματά του.

Ο Μπρίτον δεν θα δικαιούται αποφυλάκιση υπό όρους για έξι χρόνια, σύμφωνα με το ABC.

Ο ανώτατος δικαστής Μάικλ Γκραντ περιέγραψε τα «γκροτέσκ» και «ανείπωτα» εγκλήματα του Μπρίτον κατά των ζώων καθώς τον καταδίκασε. Ο ίδιος είπε: «Αν και σιχαίνομαι να το κάνω, δεδομένης της κατάφωρης διαφθοράς και της διαστρέβλωσης των πράξεών σας, είναι απαραίτητο για τον σκοπό της καταδίκης σας να παρέχετε κάποιες γενικά αντιπροσωπευτικές λεπτομέρειες και περιγραφή της προσβλητικής συμπεριφοράς».

Το δικαστήριο είχε προηγουμένως ακούσει ότι ο Μπρίτον είχε ένα «σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον» για τα ζώα, και ιδιαίτερα τα σκυλιά.

Εκτός από το ότι βασάνιζε τα δικά του σκυλιά, προμηθεύτηκε επίσης ζώα από ανυποψίαστους ιδιοκτήτες κατοικίδιων στην περιοχή του Ντάργουιν.

«Συχνά αποκτούσε σχέση εμπιστοσύνης με ιδιοκτήτες σκύλων, πολλοί από τους οποίους του έδιναν απρόθυμα τα κατοικίδιά τους να τα φροντίζει λόγω ταξιδιών τους ή επαγγελματικών τους υποχρεώσεων», είπε ο εισαγγελέας Marty Aust στο δικαστήριο τον Σεπτέμβριο.

Με πληροφορίες από skynews.com

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Διεθνή / Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να στοχοποιεί κρίσιμες ιρανικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα και συστημάτων εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM