Βρετανός παιδόφιλος έρχεται σήμερα για διακοπές στην Ελλάδα, πριν καταδικαστεί

Βρετανός παιδόφιλος έρχεται σήμερα για 7ήμερες διακοπές στην Ελλάδα, πριν καταδικαστεί Facebook Twitter
0

Ένας παιδόφιλος που ομολόγησε την ενοχή του για σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών, κατάφερε να πάρει την απαιτούμενη έγκριση από την Βρετανία, ώστε να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα πριν καταδικαστεί.

Όπως μετέδωσε το BBC, ο 48χρονος Μάθιου Τόμσον πρόκειται να πετάξει σήμερα στην Κω για 7ήμερες διακοπές, παρά το γεγονός ότι θα έρθει πιθανότατα αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης, μόλις επιστρέψει.

Ο Τόμσον έχει ομολογήσει 10 αδικήματα, μεταξύ των οποίων σεξουαλική επίθεση και γυμνή φωτογράφιση ενός παιδιού που έπεσε θύμα του.

Ο δικαστής Τζόναθαν Γκίμπσον δήλωσε ότι παρά την ομολογία του Τόμσον, δεν θα ανακαλέσει την εγγύηση ενόψει της καταδίκης στις 18 Νοεμβρίου.

Αφού ο Τόμσον παραδέχθηκε την ενοχή του για τα αδικήματα στο δικαστήριο του Bradford Crown την Τετάρτη, η δικηγόρος του, Gillian Batts, δήλωσε ότι ο πελάτης της είχε προκρατήσει διακοπές στην Κω τις οποίες θα ήθελε να κάνει.

Η Batts είπε ότι ο πελάτης της επρόκειτο να πετάξει σήμερα, Πέμπτη, και να επιστρέψει στις 27 Οκτωβρίου και πρότεινε να δώσει το «παρών» στην αστυνομία του Μπάρνσλεϊ την επομένη της άφιξής του.

Η ίδια είπε στο δικαστήριο ότι είχε συμβουλεύσει τον πελάτη της πως θα έπρεπε να υπογράψει έγγραφο ως σεξουαλικός παραβάτης στην αστυνομία προτού αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Μετά την υποβολή του αιτήματος, ο δικαστής Gibson είπε στον Τόμσον: «Έχετε δηλώσει ένοχος και φυσικά θα λάβετε τα δέοντα για την ομολογία σας, εν ευθέτω χρόνω, όταν καταδικαστείτε.»

«Είστε με εγγύηση και δεν πρόκειται να ανακαλέσω την εγγύησή σας απλώς και μόνο επειδή ομολογήσατε με ειλικρίνεια».

Ο δικαστής έθεσε ως όρο της εγγύησης του Τόμσον να παρουσιαστεί στην αστυνομία του Μπάρνσλεϊ στις 28 Οκτωβρίου για να αποδείξει ότι επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM