Βρετανική υπηρεσία πληροφοριών: Οι άνθρωποι με δυσλεξία έχουν ικανότητες που χρειαζόμαστε

Βρετανική υπηρεσία πληροφοριών: Οι άνθρωποι με δυσλεξία έχουν ικανότητες που χρειαζόμαστε Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Οι άνθρωποι με δυσλεξία έχουν πολύτιμες ικανότητες στο να εντοπίζουν μοτίβα που ξεφεύγουν από άλλους, επισημαίνει η GCHQ, βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.

Οι ασκούμενοι στη GCHQ είναι τέσσερις φορές πιθανότερο να έχουν δυσλεξία, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προγράμματα άλλων οργανισμών, σύμφωνα με την υπηρεσία, αποτέλεσμα της προσπάθεια να στρατολογεί εκείνους των οποίων οι εγκέφαλοι επεξεργάζονται διαφορετικά τις πληροφορίες.

«Αναζητούμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να βρουν κάτι που δεν ταιριάζει σε μια ευρύτερη εικόνα, που έχουν καλή οπτική αντίληψη και μπορούν να εντοπίσουν ανωμαλίες», δήλωσε η Τζο Κάβαν, διευθύντρια στρατηγικής της GCHQ.

 

«Ταλέντα όπως η αναγνώριση ενός μοτίβου σε τεράστιους όγκους δεδομένων, από πολύ μεγάλο αριθμό πηγών, είναι το κλειδί για την αποτροπή μιας τρομοκρατικής επίθεσης ή του σοβαρού οργανωμένου εγκλήματος. Πολλοί δυσλεκτικοί συνάδελφοι έχουν αυτές τις δυνατότητες», συμπλήρωσε.

 

Η Κάβαν τόνισε ότι στα 100 χρόνια ιστορία της η υπηρεσία εκτιμά την αξία της νευροδιαφορετικότητας, υπενθυμίζοντας ότι ο πιο γνωστός εργαζόμενος της GCHQ με δυσλεξία ήταν ο Άλαν Τούρινγκ- ο μαθηματικός που έμεινε στην ιστορία για τη συνεισφορά του στην αποκωδικοποίηση μηνυμάτων των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Η Σάρλοτ, αναλύτρια δεδομένων της GCHQ, δήλωσε πως ο δυσλεκτικός τρόπος σκέψης της τη βοήθησε στην καριέρα της, αλλά και ότι ωφελήθηκε από την εργασία της σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που κατανοεί τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει.

 

«Συχνά εξετάζω πολλά δεδομένα και διαπιστώνω ότι η δυσλεξία με βοηθά να δω τη μεγαλύτερη εικόνα και να εντοπίσω μοτίβα που δεν είναι πάντα προφανή στους υπόλοιπους. Επίσης βρίσκω ότι η προσέγγισή μου για την εξεύρεση λύσεων είναι πολύ διαφορετική. Συνήθως σκέφτομαι αρκετά γρήγορα και αντισυμβατικά», δήλωσε η Σάρλοτ.

 

Για να ενθαρρύνει δυσλεκτικούς ανθρώπους να κάνουν αίτηση, η GCHQ προσαρμόζει τη διαδικασία στρατολόγησής της. Για παράδειγμα τους δίνει περισσότερο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύονται καταλλήλως οι διευθυντές.

 

Το πρόγραμμα εκπαιδευομένων είναι ιδιαίτερα ελκυστικό σε ανθρώπους με δυσλεξία καθώς «πολλοί δεν νιώθουν ότι μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα παραδοσιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον», εξήγησε η Κάβαν.

 

Η Κέιτ Γκριγκς, εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης «Made by Dyslexia» δήλωσε ότι η GCHQ αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πώς οι εργοδότες μπορούν να αξιοποιήσουν τους ξεχωριστούς τρόπους με τους οποίους επεξεργάζονται τις πληροφορίες οι άνθρωποι με δυσλεξία.

 

«Ο κύριος λόγος που έχουμε πρόβλημα είναι πως σε πολλά πράγματα που μετράμε στην εκπαίδευση και την εργασία χρησιμοποιούνται τυποποιημένα τεστ, που είναι ίδια εδώ και δεκαετίες. Οι δυσλεκτικοί άνθρωποι δεν έχουν τυποποιημένα μυαλά. Επεξεργαζόμαστε την πληροφορία διαφορετικά, κάτι που είναι εξαιρετικά πολύτιμο όταν μπαίνουμε στο εργατικό δυναμικό», συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM