Βρετανική κυβέρνηση: Ο κόσμος πρέπει να πάρει απόφαση ότι αποχωρούμε από την ΕΕ

Βρετανική κυβέρνηση: Ο κόσμος πρέπει να πάρει απόφαση ότι αποχωρούμε από την ΕΕ Facebook Twitter
1

Ο υφυπουργός αρμόδιος για το Brexit του Ηνωμένου Βασιλείου Στιβ Μπέικερ δήλωσε ότι η απόφαση της χώρας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανακληθεί και αυτοί που διατηρούν ελπίδες περί του αντιθέτου πρέπει να αποδεχθούν την απόφαση.


«Νομίζω ότι ο κόσμος θα πρέπει να αποδεχθεί ότι αποχωρούμε», δήλωσε ο κ. Μπέικερ σε εκδήλωση, σε συνέδριο στο Μάντσεστερ.

Την ίδια ώρα, οι τράπεζες που προτίθενται να μετακινήσουν εκατοντάδες εργαζόμενων σε χώρες εκτός Μ. Βρετανίας, εκτιμούν ότι ο «λογαριασμός» του Brexit θα φτάσει τουλάχιστον τα 500 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση των τραπεζικών πλάνων, το κόστος αυξάνεται εν μέρει γιατί οι τράπεζες δυσκολεύονται να πείσουν όσους κατοικούν στο Λονδίνο να μετακομίσουν στο εξωτερικό. 

Πείτε μας πώς θα λειτουργήσει το Brexit, ζητούν οι βρετανικές επιχειρήσεις

Οι βρετανικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ο φαρμακευτικός κολοσσός AstraZeneca, κάλεσαν σήμερα την κυβέρνηση να καταλήξει σε μια τριετή μεταβατική συμφωνία για το Brexit προκειμένου να περιορίσει την αβεβαιότητα που πλήττει τις επενδυτικές αποφάσεις και την οικονομία.


Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Βρετανίας ανησυχούν ολοένα και περισσότερο από την αργή πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το Brexit και την προοπτική η χώρα να βγει από το μεγαλύτερο εμπορικό μπλοκ του κόσμου χωρίς συμφωνία το 2019.


Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύθηκε σε ομιλία της τον περασμένο μήνα να επιδιώξει μια διετή μεταβατική συμφωνία για να βοηθήσει να περιοριστεί η αναστάτωση, αλλά οι προσπάθειές της επισκιάστηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον που έθεσε τους δικούς του όρους για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.


Ο Τζόνσον, από τους βασικούς υπέρμαχους του Brexit, δήλωσε ότι μια μεταβατική περίοδος δεν θα πρέπει να διαρκέσει ούτε ένα δευτερόλεπτο παραπάνω από δύο χρόνια. Δήλωσε επίσης ότι η Βρετανία δεν θα πρέπει να αποδεχθεί τις νέες αποφάσεις της ΕΕ ή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά τη μεταβατική περίοδο, ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε πληρωμές για την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά όταν λήξει η μεταβατική περίοδος και δεν θα πρέπει να συμφωνήσει να τηρεί τις ρυθμίσεις της ΕΕ για να κερδίσει πρόσβαση.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM