Βρετανίδα βουλευτής καταδικάστηκε για παρενόχληση γυναίκας που ζήλευε- Είχε απειλήσει να της επιτεθεί με οξύ

Βρετανίδα βουλευτής καταδικάστηκε για παρενόχληση γυναίκας που ζήλευε- Είχε απειλήσει να της επιτεθεί με οξύ Facebook Twitter
Η Κλόντια Γουέμπ (Πηγή φωτό Twitter)
0

Η Βρετανίδα βουλευτής Κλόντια Γουέμπ κρίθηκε ένοχη για την παρενόχληση γυναίκας που ζήλευε, την οποία μεταξύ άλλων είχε απειλήσει ότι θα της επιτεθεί με οξύ. 

Η 56χρονη πολιτικής καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 εβδομάδων με αναστολή και σε 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας. 

Η Κλόντια Γουέμπ παρενοχλούσε με απειλητικά τηλεφωνήματα την Μισέλ Μέριτ, φίλη του συντρόφου της. Μεταξύ άλλων, η 56χρονη είχε απειλήσει ότι θα στείλει γυμνές φωτογραφίες της Μέριτ στην οικογένειά της. 

Η βουλευτής- που εξελέγη με τους Εργατικούς και πλέον είναι ανεξάρτητη- έκανε 16 απειλητικά τηλεφωνήματα στην Μέριτ από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2020. 

Το θύμα κατέθεσε ότι οι απειλές επηρέασαν την καριέρα της, τις φιλίες της και την εμπιστοσύνη της σε άλλους ανθρώπους. Συμπλήρωσε ότι ακόμη φοβάται ότι μπορούν να της επιτεθούν λόγω των πολιτικών διασυνδέσεων της Γουέμπ. 

«Σχεδόν έγινα ερημίτισσα. Καμία γυναίκα δεν θα έπρεπε να απειλείται και να παρενοχλείται όπως εγώ από την κ. Γουέμπ, πόσο μάλλον από μία πολιτικό», τόνισε. 

«Φοβάμαι την Κλόντια Γουέμπ… εξαιτίας της θέσης της δεν ξέρω τι είναι ικανή να κάνει», είπε στην κατάθεσή της η 59χρονη. «Από τα τέλη του 2018 και ακόμη περισσότερο μετά την αναβολή της δίκης τον Μάρτιο του 2021 έχω τον φόβο ότι η κ. Γουέμπ, κάποια που έχει τα μέσα να φέρει σε πέρας τις απειλές της ή μέσω κάποιου άλλου, θα προσπαθήσει να με βλάψει», ανέφερε ακόμη. 

Ο δικαστής Πολ Γκόλντσπρινγκ χαρακτήρισε άκαρδη τη συμπεριφορά της Κλόντια Γουέμπ. «Ζηλεύατε τη σχέση ανάμεσα στον (σύντροφο της Γουέμπ) Λέστερ Τόμας και την Μισέλ Μέριτ και πιθανότατα νιώσατε να απειλήστε κατά κάποιο τρόπο από αυτή», ανέφερε μεταξύ άλλων και επεσήμανε ότι η βουλευτής έδειξε ελάχιστη μεταμέλεια. 

Μετά την καταδίκη της, η βουλευτής επανέλαβε ότι είναι αθώα και δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της και «άθλιες ρατσιστικές προσβολές». 

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ