Βρετανία: Τα "έτοιμα γεύματα βοδινού" ήταν με κρέας αλόγου

Βρετανία: Τα "έτοιμα γεύματα βοδινού" ήταν με κρέας αλόγου Facebook Twitter
1

Οι Βρετανοί μάλλον τρώνε κρέας αλόγου ενώ ψώνιζαν έτοιμα γεύματα βοδινού, εδώ και έξι μήνες, σύμφωνα με ένα έγγραφο που διέρρευσε από την εταιρεία τροφίμων Findus.

Η εταιρεία παραδέχτηκε σε επιστολή της προς τους πελάτες της οτι  η γαλλική εταιρεία Comigel που την προμηθεύει με βοδινό κρέας, της ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν προβληματικά κατεψυγμένα γεύματα από τον Αύγουστο.

 Τα βρετανικά σούπερμάρκετ, παραδέχθηκαν ότι οι πρώτοι έλεγχοι που έκαναν έδειξαν ακατάλληλο κρέας από τις παραλαβές της 1ης Αυγούστου, ενώ η αλυσίδα Aldi παραδέχθηκε ότι κατεψυγμένα γεύματα, λαζάνια και σπαγγέτι μπολονέζ,  δικής της ετικέτας,  επίσης περιέχουν κρέας από την Comigel, τα οποία περιείχαν έως και 100% DNA αλόγου.

Συγκεκριμένα οι δοκιμές που έγιναν από την εταιρεία σε τυχαία δείγματα,  έδειξαν ότι  περιλάμβαναν από 30 έως και 100% κρέας αλόγου.

Η Tesco, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας δήλωσε ότι αναμένει ακόμη τα αποτελέσματα των δικών της δοκιμών στα ύποπτα προιόντα δικής της ετικέτας, επίσης,

Ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι χιλιάδες Βρετανοί εν αγνοία τους κατανάλωσαν κρέας αλόγου, οι επιστήμονες φοβούνται τώρα πιθανή μόλυνσή τους από ίχνη απαγορευμένου κτηνιατρικού φαρμάκου, επιβλαβή για τον άνθρωπο.

Ξύπνησε η Κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση δέχεται πυρά για την αργοπορία της να δράσει αλλα και τον όλο χειρισμό του διατροφικού σκανδάλου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες, στις 8 το βράδυ είχαμε δημόσια δήλωση από τον αρμόδιο υπουργο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Όουεν Πάτερσον, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι  "διέταξε τις επιχειρήσεις τροφίμων"  να προβούν σε ελέγχους και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν αν σχολεία και  νοσοκομεία είχαν λάβει κρέας αλόγου.

Ο υπουργός καταλόγισε ως εγκληματική δραστηριότητα την νόθευση στο κρέας και δήλωσε ότι δεν θα ξεφύγουν όσοι έφταιξαν, καθως πέραν της δημόσιας  υγείας υπονομεύουν και την φήμη του βρετανικού κρέατος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως οι παρακάτω δηλώσεις του υπουργού όπως τις δημοσιεύει σήμερα ο Independent.

Ο υπουργός είπε ότι είχε συμφωνηθεί "οι επιχειρήσεις να  δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα των δικών τους δοκιμών", αλλά οι Αρχές θα αποφασίζουν ποια αποτελέσμα θα πρέπει να δημοσιοποιούνται.

Ο κ. Πάτερσον δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος να υποθέτουμε ότι τα προιόντα βοδινού κρέατος δεν είναι ασφαλή, αλλά είπε στους καταναλωτές που είχαν αγοράσει τα λαζάνια Findus να τα επιστρέψουν.

Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι και στην Ελλάδα, εκτός από τους ελέγχους του ΕΦΕΤ, με δικά του κλιμάκια ή μικτά κλιμάκια με τις νομαρχίες, οι δειγματοληπτικοί ελεγχοι καταλληλότητας διενεργούνται από τις ίδιες τις εταιρείες τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ.

Το ρεπορτάζ του Δελτίου Ειδήσεων του Channel 4 για το θέμα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια