Βρετανία: Τα "έτοιμα γεύματα βοδινού" ήταν με κρέας αλόγου

Βρετανία: Τα "έτοιμα γεύματα βοδινού" ήταν με κρέας αλόγου Facebook Twitter
1

Οι Βρετανοί μάλλον τρώνε κρέας αλόγου ενώ ψώνιζαν έτοιμα γεύματα βοδινού, εδώ και έξι μήνες, σύμφωνα με ένα έγγραφο που διέρρευσε από την εταιρεία τροφίμων Findus.

Η εταιρεία παραδέχτηκε σε επιστολή της προς τους πελάτες της οτι  η γαλλική εταιρεία Comigel που την προμηθεύει με βοδινό κρέας, της ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν προβληματικά κατεψυγμένα γεύματα από τον Αύγουστο.

 Τα βρετανικά σούπερμάρκετ, παραδέχθηκαν ότι οι πρώτοι έλεγχοι που έκαναν έδειξαν ακατάλληλο κρέας από τις παραλαβές της 1ης Αυγούστου, ενώ η αλυσίδα Aldi παραδέχθηκε ότι κατεψυγμένα γεύματα, λαζάνια και σπαγγέτι μπολονέζ,  δικής της ετικέτας,  επίσης περιέχουν κρέας από την Comigel, τα οποία περιείχαν έως και 100% DNA αλόγου.

Συγκεκριμένα οι δοκιμές που έγιναν από την εταιρεία σε τυχαία δείγματα,  έδειξαν ότι  περιλάμβαναν από 30 έως και 100% κρέας αλόγου.

Η Tesco, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας δήλωσε ότι αναμένει ακόμη τα αποτελέσματα των δικών της δοκιμών στα ύποπτα προιόντα δικής της ετικέτας, επίσης,

Ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι χιλιάδες Βρετανοί εν αγνοία τους κατανάλωσαν κρέας αλόγου, οι επιστήμονες φοβούνται τώρα πιθανή μόλυνσή τους από ίχνη απαγορευμένου κτηνιατρικού φαρμάκου, επιβλαβή για τον άνθρωπο.

Ξύπνησε η Κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση δέχεται πυρά για την αργοπορία της να δράσει αλλα και τον όλο χειρισμό του διατροφικού σκανδάλου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες, στις 8 το βράδυ είχαμε δημόσια δήλωση από τον αρμόδιο υπουργο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Όουεν Πάτερσον, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι  "διέταξε τις επιχειρήσεις τροφίμων"  να προβούν σε ελέγχους και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν αν σχολεία και  νοσοκομεία είχαν λάβει κρέας αλόγου.

Ο υπουργός καταλόγισε ως εγκληματική δραστηριότητα την νόθευση στο κρέας και δήλωσε ότι δεν θα ξεφύγουν όσοι έφταιξαν, καθως πέραν της δημόσιας  υγείας υπονομεύουν και την φήμη του βρετανικού κρέατος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως οι παρακάτω δηλώσεις του υπουργού όπως τις δημοσιεύει σήμερα ο Independent.

Ο υπουργός είπε ότι είχε συμφωνηθεί "οι επιχειρήσεις να  δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα των δικών τους δοκιμών", αλλά οι Αρχές θα αποφασίζουν ποια αποτελέσμα θα πρέπει να δημοσιοποιούνται.

Ο κ. Πάτερσον δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος να υποθέτουμε ότι τα προιόντα βοδινού κρέατος δεν είναι ασφαλή, αλλά είπε στους καταναλωτές που είχαν αγοράσει τα λαζάνια Findus να τα επιστρέψουν.

Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι και στην Ελλάδα, εκτός από τους ελέγχους του ΕΦΕΤ, με δικά του κλιμάκια ή μικτά κλιμάκια με τις νομαρχίες, οι δειγματοληπτικοί ελεγχοι καταλληλότητας διενεργούνται από τις ίδιες τις εταιρείες τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ.

Το ρεπορτάζ του Δελτίου Ειδήσεων του Channel 4 για το θέμα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλικός φωτογράφος μοιράζεται την αγαπημένη του φωτογραφία, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ σε μια αυθόρμητη στιγμή

Διεθνή / Βασιλικός φωτογράφος αποκαλύπτει σπάνιο αυθόρμητο «κλικ» του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τα παιδιά του

«Ήταν πραγματικό προνόμιο να φωτογραφίζω τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας τα τελευταία δύο χρόνια και αυτή ίσως είναι η αγαπημένη μου λήψη μέχρι σήμερα», έγραψε σε ανάρτησή του ο φωτογράφος Josh Shinner
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Εδώ και αρκετές ημέρες, οι Ιρανοί πολίτες διαμαρτύρονται για την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας τους - Εχθές υπήρξαν αναφορές για τουλάχιστον 6 νεκρούς
THE LIFO TEAM
Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Διεθνή / Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να μιλήσει με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Ο Μαδούρο απέφυγε να σχολιάσει τη φερόμενη επίθεση των ΗΠΑ σε περιοχή πρόσδεσης σκαφών στη Βενεζουέλα, την οποία, σύμφωνα με τον Τραμπ, χρησιμοποιούσαν τα καρτέλ ναρκωτικών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια