Βρετανία: Τα "έτοιμα γεύματα βοδινού" ήταν με κρέας αλόγου

Βρετανία: Τα "έτοιμα γεύματα βοδινού" ήταν με κρέας αλόγου Facebook Twitter
1

Οι Βρετανοί μάλλον τρώνε κρέας αλόγου ενώ ψώνιζαν έτοιμα γεύματα βοδινού, εδώ και έξι μήνες, σύμφωνα με ένα έγγραφο που διέρρευσε από την εταιρεία τροφίμων Findus.

Η εταιρεία παραδέχτηκε σε επιστολή της προς τους πελάτες της οτι  η γαλλική εταιρεία Comigel που την προμηθεύει με βοδινό κρέας, της ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν προβληματικά κατεψυγμένα γεύματα από τον Αύγουστο.

 Τα βρετανικά σούπερμάρκετ, παραδέχθηκαν ότι οι πρώτοι έλεγχοι που έκαναν έδειξαν ακατάλληλο κρέας από τις παραλαβές της 1ης Αυγούστου, ενώ η αλυσίδα Aldi παραδέχθηκε ότι κατεψυγμένα γεύματα, λαζάνια και σπαγγέτι μπολονέζ,  δικής της ετικέτας,  επίσης περιέχουν κρέας από την Comigel, τα οποία περιείχαν έως και 100% DNA αλόγου.

Συγκεκριμένα οι δοκιμές που έγιναν από την εταιρεία σε τυχαία δείγματα,  έδειξαν ότι  περιλάμβαναν από 30 έως και 100% κρέας αλόγου.

Η Tesco, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας δήλωσε ότι αναμένει ακόμη τα αποτελέσματα των δικών της δοκιμών στα ύποπτα προιόντα δικής της ετικέτας, επίσης,

Ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι χιλιάδες Βρετανοί εν αγνοία τους κατανάλωσαν κρέας αλόγου, οι επιστήμονες φοβούνται τώρα πιθανή μόλυνσή τους από ίχνη απαγορευμένου κτηνιατρικού φαρμάκου, επιβλαβή για τον άνθρωπο.

Ξύπνησε η Κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση δέχεται πυρά για την αργοπορία της να δράσει αλλα και τον όλο χειρισμό του διατροφικού σκανδάλου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες, στις 8 το βράδυ είχαμε δημόσια δήλωση από τον αρμόδιο υπουργο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Όουεν Πάτερσον, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι  "διέταξε τις επιχειρήσεις τροφίμων"  να προβούν σε ελέγχους και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν αν σχολεία και  νοσοκομεία είχαν λάβει κρέας αλόγου.

Ο υπουργός καταλόγισε ως εγκληματική δραστηριότητα την νόθευση στο κρέας και δήλωσε ότι δεν θα ξεφύγουν όσοι έφταιξαν, καθως πέραν της δημόσιας  υγείας υπονομεύουν και την φήμη του βρετανικού κρέατος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως οι παρακάτω δηλώσεις του υπουργού όπως τις δημοσιεύει σήμερα ο Independent.

Ο υπουργός είπε ότι είχε συμφωνηθεί "οι επιχειρήσεις να  δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα των δικών τους δοκιμών", αλλά οι Αρχές θα αποφασίζουν ποια αποτελέσμα θα πρέπει να δημοσιοποιούνται.

Ο κ. Πάτερσον δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος να υποθέτουμε ότι τα προιόντα βοδινού κρέατος δεν είναι ασφαλή, αλλά είπε στους καταναλωτές που είχαν αγοράσει τα λαζάνια Findus να τα επιστρέψουν.

Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι και στην Ελλάδα, εκτός από τους ελέγχους του ΕΦΕΤ, με δικά του κλιμάκια ή μικτά κλιμάκια με τις νομαρχίες, οι δειγματοληπτικοί ελεγχοι καταλληλότητας διενεργούνται από τις ίδιες τις εταιρείες τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ.

Το ρεπορτάζ του Δελτίου Ειδήσεων του Channel 4 για το θέμα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια