Βρετανία: Τα "έτοιμα γεύματα βοδινού" ήταν με κρέας αλόγου

Βρετανία: Τα "έτοιμα γεύματα βοδινού" ήταν με κρέας αλόγου Facebook Twitter
1

Οι Βρετανοί μάλλον τρώνε κρέας αλόγου ενώ ψώνιζαν έτοιμα γεύματα βοδινού, εδώ και έξι μήνες, σύμφωνα με ένα έγγραφο που διέρρευσε από την εταιρεία τροφίμων Findus.

Η εταιρεία παραδέχτηκε σε επιστολή της προς τους πελάτες της οτι  η γαλλική εταιρεία Comigel που την προμηθεύει με βοδινό κρέας, της ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν προβληματικά κατεψυγμένα γεύματα από τον Αύγουστο.

 Τα βρετανικά σούπερμάρκετ, παραδέχθηκαν ότι οι πρώτοι έλεγχοι που έκαναν έδειξαν ακατάλληλο κρέας από τις παραλαβές της 1ης Αυγούστου, ενώ η αλυσίδα Aldi παραδέχθηκε ότι κατεψυγμένα γεύματα, λαζάνια και σπαγγέτι μπολονέζ,  δικής της ετικέτας,  επίσης περιέχουν κρέας από την Comigel, τα οποία περιείχαν έως και 100% DNA αλόγου.

Συγκεκριμένα οι δοκιμές που έγιναν από την εταιρεία σε τυχαία δείγματα,  έδειξαν ότι  περιλάμβαναν από 30 έως και 100% κρέας αλόγου.

Η Tesco, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας δήλωσε ότι αναμένει ακόμη τα αποτελέσματα των δικών της δοκιμών στα ύποπτα προιόντα δικής της ετικέτας, επίσης,

Ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι χιλιάδες Βρετανοί εν αγνοία τους κατανάλωσαν κρέας αλόγου, οι επιστήμονες φοβούνται τώρα πιθανή μόλυνσή τους από ίχνη απαγορευμένου κτηνιατρικού φαρμάκου, επιβλαβή για τον άνθρωπο.

Ξύπνησε η Κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση δέχεται πυρά για την αργοπορία της να δράσει αλλα και τον όλο χειρισμό του διατροφικού σκανδάλου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες, στις 8 το βράδυ είχαμε δημόσια δήλωση από τον αρμόδιο υπουργο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Όουεν Πάτερσον, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι  "διέταξε τις επιχειρήσεις τροφίμων"  να προβούν σε ελέγχους και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν αν σχολεία και  νοσοκομεία είχαν λάβει κρέας αλόγου.

Ο υπουργός καταλόγισε ως εγκληματική δραστηριότητα την νόθευση στο κρέας και δήλωσε ότι δεν θα ξεφύγουν όσοι έφταιξαν, καθως πέραν της δημόσιας  υγείας υπονομεύουν και την φήμη του βρετανικού κρέατος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως οι παρακάτω δηλώσεις του υπουργού όπως τις δημοσιεύει σήμερα ο Independent.

Ο υπουργός είπε ότι είχε συμφωνηθεί "οι επιχειρήσεις να  δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα των δικών τους δοκιμών", αλλά οι Αρχές θα αποφασίζουν ποια αποτελέσμα θα πρέπει να δημοσιοποιούνται.

Ο κ. Πάτερσον δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος να υποθέτουμε ότι τα προιόντα βοδινού κρέατος δεν είναι ασφαλή, αλλά είπε στους καταναλωτές που είχαν αγοράσει τα λαζάνια Findus να τα επιστρέψουν.

Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι και στην Ελλάδα, εκτός από τους ελέγχους του ΕΦΕΤ, με δικά του κλιμάκια ή μικτά κλιμάκια με τις νομαρχίες, οι δειγματοληπτικοί ελεγχοι καταλληλότητας διενεργούνται από τις ίδιες τις εταιρείες τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ.

Το ρεπορτάζ του Δελτίου Ειδήσεων του Channel 4 για το θέμα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια