Συναγερμός σήμανε στην κομητεία Κεντ της Βρετανίας, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι ένας ένοπλος άνδρας πυροβολεί από το μπαλκόνι του.

 

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Chatham, στο Κεντ και εκεί έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπως και ελικόπτερο. Κάποιες αρχικές πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο άνδρας έχει τρία όπλα, όπως και ότι άρχισε να πυροβολεί. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media φέρεται να καταγράφουν τη στιγμή που πυροβολούσε ο ένοπλος στον αέρα. 

 

 


Τελικά, η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, που είναι περίπου 30 ετών, με την κατηγορία της οπλοκατοχής. Η αστυνομία νωρίτερα είχε επιβεβαιώσει ότι κλήθηκε στην περιοχή, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην πλησιάσουν εκεί. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς από το περιστατικό. 

 

Η αυτόπτης μάρτυρας, Σάντρα Πρατ, δήλωσε στο BBC ότι άκουσε πυροβολισμούς και είδε έναν άνδρα «να κρατά ένα τουφέκι και ένα πιστόλι». Ανέφερε ότι ο άνδρας ήταν στον τελευταίο όροφο συγκροτήματος με διαμερίσματα, στο οποίο εισέβαλε η αστυνομία. Περιέγραψε ακόμη ότι λίγο αργότερα είδε 6 αστυνομικούς στο μπαλκόνι, οι οποίοι συνέλαβαν τον ένοπλο.