Βρετανία: Παρέμβαση της Σκότλαντ Γιαρντ σε πόρισμα για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown

Βρετανία: Παρέμβαση της Σκότλαντ Γιαρντ σε πόρισμα για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown Facebook Twitter
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
0

Στην πλήρη δημοσίευση της έρευνας Σου Γκρέι για τα πάρτι κατά τη διάρκεια του lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ επεμβαίνει η Σκότλαντ Γιαρντ με στόχο, όπως αναφέρει, να «μην παρεμποδιστεί η δική τους έρευνα».

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Βρετανία, η αστυνομία ζήτησε από τη Σου Γκρέι να αφαιρέσει τις λεπτομερείς αναφορές στα οκτώ περιστατικά που ερευνά προκειμένου να αποφευχθεί παρεμπόδιση των ερευνών τους. Η εν λόγω εξέλιξη προκάλεσε αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο, ειδικούς αναλυτές και τους πολίτες.

Ο Κιρ Στάρμερ του Εργατικού κόμματος είπε ότι ζητά την πλήρη δημοσίευση της έρευνας Σου Γκρέι αλλά και τη συντομότερο δυνατό ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας. Ο ηγέτης των φιλελεύθερων Δημοκρατών Εντ Ντέιβι έγραψε στο Twitter πως «μια ρήξη μεταξύ της ηγεσίας του Met και του Number 10 θα βλάψει την πολιτική μας για γενιές και φαίνεται ότι συμβαίνει ακριβώς μπροστά στα μάτια μας». Από την πλευρά του, και ο Ίαν Μπλάκφορντ ηγέτης του εθνικού κόμματος της Σκοτίας απαιτεί την πλήρη δημοσίευση της έκθεσης Σου Γκρέι χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Η πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι αποκάλυψε σε τοπική της εφημερίδα ότι θύμωσε όταν άκουσε για τα πάρτι ενώ δήλωσε ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου». Η ηγέτιδα της Σκοτίας Νικόλα Στέρτζεον έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter ότι η κατάσταση γίνεται «όλο και πιο σκοτεινή κάθε λεπτό» και ότι «η διαδικασία της έρευνας βοηθά τον Τζόνσον σε βάρος της δημόσιας ευθύνης».

Την ίδια στιγμή, η ένωση χιλιάδων οικογενειών που θρηνούν θύματα από τον κορωνοϊό ζητούν ειδική έρευνα για τυχόν ευθύνες και εκφράζουν την αγανάκτηση τους. «Όπως είχαμε προβλέψει, η έρευνα της Σου Γκρέι έχει μετατραπεί σε τσίρκο» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει πλέον αρκετό χρόνο να προχωρήσει με δημοφιλείς στους βουλευτές του πολιτικές, που θα του κερδίσουν την εύνοια τους και έτσι δε θα αμφισβητήσουν την ηγεσία του. Αυτό γιατί η εν λόγω παρέμβαση της Σκότλαντ Γιαρντ θα έχει ως αποτέλεσμα η έκθεση της Γκρέι είτε να καθυστερήσει περαιτέρω, είτε να δημοσιευθεί άμεσα χάνοντας μερικά από τα ισχυρότερα ευρήματα της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ