Βρετανία: Παιδί κόντεψε να θαφτεί ζωντανό σε παραλία - Εγκλωβίστηκε σε άμμο μέχρι το λαιμό

Βρετανία: Παιδί κόντεψε να θαφτεί ζωντανό σε παραλία - Εγκλωβίστηκε σε άμμο μέχρι το λαιμό Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου
0

Ένα 14χρονο αγόρι παγιδεύτηκε στην άμμο μέχρι τον λαιμό μετά την κατάρρευση τρύπας που έσκαβε σε παραλία της Βρετανίας.

Το παιδί εγκλωβίστηκε σε παραλία του Λινκολνσάιρ όταν τμήματα άμμου έπεσαν πάνω του σε τρύπα που είχε σκάψει, με τους διασώστες να εκτιμούν ότι ο 14χρονος ήταν «τυχερός» που δεν θάφτηκε ζωντανός. 

Οι γονείς του παιδιού κατάφεραν να κρατήσουν το στόμα του ελεύθερο, απομακρύνοντας την άμμο μέχρι να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία.

Από την πλευρά της, η ακτοφυλακή δήλωσε ότι επρόκειτο για ένα «δύσκολο έργο» καθώς έπρεπε να ξεθάψουν το παιδί χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω κατάρρευση.

«Καθώς διαταράζουμε την άμμο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταρρεύσει και πάλι. Η προτεραιότητά μας ήταν να διασφαλίσουμε ότι ανά πάσα στιγμή οι αεραγωγοί του παιδιού προστατεύονταν και το κεφάλι του παρέμενε πάνω από την άμμο. Χρειάστηκε κόσμος και συντονισμένη προσπάθεια για να απομακρύνουμε την άμμο», δήλωσε ο διασώστης, Φραν Γουίλκινς. 

Οι διασώστες πέρασαν περίπου μία ώρα σκάβοντας πριν ο έφηβος απελευθερωθεί και εξεταστεί από γιατρούς.

«Ευτυχώς παρέμεινε ήρεμος καθ' όλη τη διάρκεια, γεγονός που σίγουρα βοήθησε στη μείωση του πανικού και επέτρεψε σε όλους να πιάσουν δουλειά και να κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε ο διασώστης.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM