Βρετανία: Παιδί κόντεψε να θαφτεί ζωντανό σε παραλία - Εγκλωβίστηκε σε άμμο μέχρι το λαιμό

Βρετανία: Παιδί κόντεψε να θαφτεί ζωντανό σε παραλία - Εγκλωβίστηκε σε άμμο μέχρι το λαιμό Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash / Αρχείου
0

Ένα 14χρονο αγόρι παγιδεύτηκε στην άμμο μέχρι τον λαιμό μετά την κατάρρευση τρύπας που έσκαβε σε παραλία της Βρετανίας.

Το παιδί εγκλωβίστηκε σε παραλία του Λινκολνσάιρ όταν τμήματα άμμου έπεσαν πάνω του σε τρύπα που είχε σκάψει, με τους διασώστες να εκτιμούν ότι ο 14χρονος ήταν «τυχερός» που δεν θάφτηκε ζωντανός. 

Οι γονείς του παιδιού κατάφεραν να κρατήσουν το στόμα του ελεύθερο, απομακρύνοντας την άμμο μέχρι να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία.

Από την πλευρά της, η ακτοφυλακή δήλωσε ότι επρόκειτο για ένα «δύσκολο έργο» καθώς έπρεπε να ξεθάψουν το παιδί χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω κατάρρευση.

«Καθώς διαταράζουμε την άμμο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταρρεύσει και πάλι. Η προτεραιότητά μας ήταν να διασφαλίσουμε ότι ανά πάσα στιγμή οι αεραγωγοί του παιδιού προστατεύονταν και το κεφάλι του παρέμενε πάνω από την άμμο. Χρειάστηκε κόσμος και συντονισμένη προσπάθεια για να απομακρύνουμε την άμμο», δήλωσε ο διασώστης, Φραν Γουίλκινς. 

Οι διασώστες πέρασαν περίπου μία ώρα σκάβοντας πριν ο έφηβος απελευθερωθεί και εξεταστεί από γιατρούς.

«Ευτυχώς παρέμεινε ήρεμος καθ' όλη τη διάρκεια, γεγονός που σίγουρα βοήθησε στη μείωση του πανικού και επέτρεψε σε όλους να πιάσουν δουλειά και να κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε ο διασώστης.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM