Βρετανία: O Τζόνσον καταρρέει στις δημοσκοπήσεις στον απόηχο του σκανδάλου Πάτερσον

Ο Μπόρις Τζόνσον με το δάχτυλο στο στόμα Facebook Twitter
Phil Noble/Pool via AP
0

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα ποσοστά προτίμησης του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Όπως αναφέρει δημοσκόπηση της Ipsos MORI για την Evening Standard, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν 35%, έχοντας πτώση τεσσάρων μονάδων τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, οι Εργατικοί παραμένουν αμετάβλητοι στο 36%, ενώ οι Πράσινοι ανεβαίνουν κατά πέντε μονάδες αγγίζοντας το 11% και οι Φιλελεύθερους Δημοκράτες το 9%.
Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Όουεν Πάτερσον στο Γουέστμινστερ. Ο βουλευτής των Συντηρητικών παραιτήθηκε, καθώς αποκαλύφθηκε ότι επιχειρούσε να πείσει βουλευτές για τα συμφέροντα εταιρίας, στην οποία ήταν σύμβουλος.

Βρετανία: O Τζόνσον καταρρέει στις δημοσκοπήσεις στον απόηχο του σκανδάλου Πάτερσον Facebook Twitter
ipsos

Με παρέμβαση της κυβέρνησης, σε ψηφοφορία στη Βουλή, ο Πάτερσον απέφυγε την 30ημερη αναστολή καθηκόντων για παραβίαση των κανόνων λόμπι, ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες. Βεβαια, υπήρξε μεγάλη διαρροή κυβερνητικών ψήφων και οργή των βουλευτών. Ο πρώην πρωθυπουργός των Τόρις Τζον Μέιγιορ έκανε λόγο «πολιτικά διεφθαρμένες» ενέργειες της κυβέρνησης Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα απουσιάζει από την έκτακτη συζήτηση στην Βουλή των Κοινοτήτων, που έγινε σήμερα, για το σκάνδαλο και την πιθανή ακύρωση του δικαιώματος των βουλευτών να κρατούν δεύτερη δουλειά -κυρίως ως σύμβουλοι εταιριών. Η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού προκάλεσε σάλο. «Σκοτώστε την ιστορία με κάθε κόστος», σχολίασαν δημοσιογράφοι.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η πλειονότητα των Βρετανών ενηλίκων διαφωνεί πως ο Τζόνσον έχει ότι χρειάζεται «για να είσαι καλός πρωθυπουργός».

Βρετανία: O Τζόνσον καταρρέει στις δημοσκοπήσεις στον απόηχο του σκανδάλου Πάτερσον Facebook Twitter
ipsos

Υπενθυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης Ipsos MORI φαίνεται ότι είναι απόρροια όσων γράφονται για τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ υπάρχουν και δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ορισμένοι χρηματοδότες των Συντηρητικών έγιναν μέλη της Βουλής των Λόρδων.

Με πληροφορίες ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ