Βρετανία: Μυστικοί πράκτορες του στρατού εκπαιδεύουν σούπερ νταντάδες για δύσκολες καταστάσεις

Βρετανία: Μυστικοί πράκτορες του στρατού εκπαιδεύουν σούπερ νταντάδες για δύσκολες καταστάσεις Facebook Twitter
1

Το υψηλού κύρους Κολέγιο Νόρλαντ, όπου σπουδάζει η ελίτ των νταντάδων στη Βρετανία, απευθύνει κάλεσμα σε ειδικούς των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού προκειμένου να προετοιμάσουν τις σούπερ γκουβερνάντες ώστε να αντιμετωπίζουν κάθε πιθανή απειλή, όπως τον κίνδυνο μιας απαγωγής.

 

Εδώ και 125 χρόνια, η σχολή, που βρίσκεται στο Μπαθ στην ανατολική Αγγλία, παρέχει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στον τομέα της φροντίδας και ανατροφής των παιδιών.

 

Οι επαγγελματίες μπέιμπι σίτερ, που αποφοιτούν από το κολέγιο Νόρλαντ, είναι περιζήτητες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μία εξ αυτών προσελήφθη από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον για να ασχοληθεί, σε μια θέση πλήρους απασχόλησης, με την ανατροφή του μικρού Τζορτζ.

 

Επιπλέον μαθημάτων όπως η ψυχολογία, η διατροφή ή οι πρώτες βοήθειες, στο διάρκειας τριών ετών εκπαιδευτικό πρόγραμμα του κολεγίου περιλαμβάνεται επίσης η εκπαίδευση στον τομέα της ασφάλειας, την οποία αναλαμβάνουν πρώην στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας.

 

Η ιδέα, εξηγεί η σχολή σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, είναι οι μπέιμπι σίτερ να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για καταστάσεις ενδεχομένως επικίνδυνες που πιθανόν να αντιμετωπίσουν, ιδίως στους κύκλους των πιο εύπορων πελατών τους, όπου ο κίνδυνος της απαγωγής είναι μεγαλύτερος.

 

«Η εκπαίδευσή μας στοχεύει να παράσχει στους σπουδαστές μας τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ασχοληθούν με παιδιά στο σύγχρονο κόσμο» υπογραμμίζει η Τζάνετ Ρόουζ, η διευθύντρια της σχολής.

 

 

Κατά συνέπεια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, μαθήματα οδήγησης για να αποφεύγει κανείς μια επικίνδυνη κατάσταση, όμως επίσης μαθήματα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για την αποφυγή της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θα μπορούσε να προδώσει συμπεριφορές της καθημερινότητας, ένας κίνδυνος για τον οποίο προειδοποιούν όλοι οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας.

 

Αυτή η εκπαίδευση στοχεύει να δώσουμε στις γκουβερνάντες «μια βάση για να προβλέπουν και να προετοιμάζονται για τις ενδεχομένως απειλητικές αλλαγές στο περιβάλλον τους» εξηγεί ο Πολ Γκίμπσον, πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας.

 

Τα τελευταία χρόνια, το Κολέγιο Νόρλαντ παρέχει ήδη μαθήματα αυτοάμυνας στις σπουδάστριες και τους σπουδαστές του.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια