Βρετανία: «Μπλόκο» της Extinction Rebellion σε πιεστήρια εφημερίδων του Μέρντοχ

Βρετανία: «Μπλόκο» της Extinction Rebellion σε πιεστήρια εφημερίδων του Μέρντοχ Facebook Twitter
Διαμαρτυρία της Extinction Rebellion έξω από πιεστήρια (Πηγή φωτό Twitter)
0

Μέλη της Extinction Rebellion μπλόκαραν το βράδυ της Παρασκευής δρόμους έξω από πιεστήρια στη Βρετανία, στα οποία τυπώνονται εφημερίδες του ομίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ, News Corp.

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές χρησιμοποιώντας οχήματα μπλόκαραν τους δρόμους έξω από τα πιεστήρια στο Broxbourne και το Knowsley, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την κυκλοφορία πολλών εφημερίδων.

Σε αυτά τα πιεστήρια τυπώνονται εφημερίδες που ανήκουν στον όμιλο του Μέρντοχ, μεταξύ άλλων οι Sun, Times, Daily Telegraph, Daily Mail και London Evening Standard. Μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου, τα οχήματα διανομής Τύπου δεν είχαν αποχωρήσει από το πιεστήριο στο Broxbourne, σύμφωνα με την αστυνομία.

Εκεί έγιναν τουλάχιστον 13 συλλήψεις, ενώ οι συγκεντρωμένοι προειδοποιήθηκαν ότι κινδυνεύουν και με πρόστιμο αν δεν τηρήσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 30 ατόμων.


«Απελευθερώστε την αλήθεια», ήταν το σύνθημα της κινητοποίησης. Η Extinction Rebellion ανέφερε ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να εκθέσει «την αποτυχία των εφημερίδων να κάνουν ρεπορτάζ για την κλιματική και οικολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και την επαναλαμβανόμενη χειραγώγηση της αλήθειας για να ταιριάζει με τη δική τους ατζέντα».

Το πρωί του Σαββάτου, με ανάρτηση στο Twitter, οι Times ζήτησαν συγγνώμη στους αναγνώστες για το γεγονός ότι δεν μπορούν να βρουν την εφημερίδα σήμερα. «Το βράδυ η εκτύπωση των Times και άλλων εφημερίδων παρεμποδίστηκε από την Extinction Rebellion», ανέφερε ακόμη το tweet.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM