Φορτίο ηρωίνης, που η αξία πώλησής του ξεπερνάει τα 120 εκατομμύρια στερλίνες, ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε 132 εκατομμύρια ευρώ, εντόπισαν οι αρχές της Βρετανίας ανάμεσα σε πετσέτες και μπουρνούζια σε ένα κοντέινερ

 

Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, το φορτίο 1,3 τόνων, αποτελεί το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης που κατασχέθηκε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο και συμπεριλαμβάνετε ανάμεσα στα μεγαλύτερα φορτία ηρωίνης που κατασχέθηκαν ποτέ στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, το φορτίο εντοπίστηκε στις 30 Αυγούστου στο λιμάνι του Φέλιξστοου, μέσα σε ένα κοντέινερ που μετέφερε στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MV Gibraltar. Τα ναρκωτικά ήταν ανάμεσα στις πετσέτες και τα μπουρνούζια που είχαν στοιβαχτεί στο κοντέινερ.

 

Μετά την κατάσχεση των ναρκωτικών ουσιών, οι αξιωματικοί επέστρεψαν το κοντέινερ στο πλοίο, το οποίο συνέχισε το ταξίδι του για την Αμβέρσα όπου και κατέπλευσε την 1η Σεπτεμβρίου.  Το κοντέινερ μεταφέρθηκε με φορτηγό σε αποθήκες στο Ρότερνταμ. Κατά την εκφόρτωσή του, οι Αρχές του Βελγίου και της Ολλανδίας συνέλαβαν τέσσερα άτομα. 

 

Βρετανία: Το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης στην ιστορία εντοπίστηκε ανάμεσα σε πετσέτες και μπουρνούζια

 

Βρετανία: Το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης στην ιστορία εντοπίστηκε ανάμεσα σε πετσέτες και μπουρνούζια

 

Η Τζένη Σαρπ, εκ μέρους των Αρχών του λιμανιού του Φέλιξστοου ανέφερε πως αρκετά από τα ενός κιλού πακέτα με την ηρωίνη είχαν ραφτεί μέσα στις πετσέτες και χρειάστηκαν τουλάχιστον έξι ώρες για να απομακρυνθούν. 

 

Στις 02 Αυγούστου άλλα 398 κιλά ηρωίνης εντοπίστηκαν στο φορτίο πλοίου στο λιμάνι του Φέλιξστοου. 

 

Με πληροφορίες από Guardina/Mirror