Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στη Βρετανία είχε στα χέρια του έναν «θησαυρό» και δεν το ήξερε. Μια τεράστια συλλογή αναμνηστικών του Star Wars που κληρονόμησαν και πωλήθηκε για 400.000 λίρες.

 

Το ζευγάρι από το Στόουρμπριτζ δεν είχε ιδέα την αξία αυτών των φιγούρων και των διαστημόπλοιων που τους άφησε κληρονομιά ο φίλος και γείτονάς τους. Ο Πίτερ Σίμπσον, που πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο, μάζευε εδώ και δεκαετίες τα αναμνηστικά.

 

Έμαθαν όμως ότι επρόκειτο για «θησαυρό», όταν ο γιος τους κάλεσε έναν ειδικό. Έτσι, αποφάσισαν να τα πουλήσουν σε δημοπρασία, που τους απέφερε 400.000 λίρες (525.000 δολάρια).

 

Όταν πήγε στο γκαράζ ο Κρις Άστον, του οίκου δημοπρασιών Aston's Auctioneers, βρήκε δεκάδες σακούλες σκουπιδιών γεμάτες με εκατοντάδες αντικείμενα. Πολλά από αυτά ήταν ακόμη στα σφραγισμένα κουτιά τους, ανέγγιχτα.

 

«Πολλά από αυτά ήταν σχετικά νοτισμένα, εξαιτίας του τρόπου φύλαξης, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν η καλύτερη συλλογή Star Wars που έχω δει ποτέ», δήλωσε ο Άστον. Κάτι που αποδείχθηκε και στη δημοπρασία.

 

Μία φιγούρα Star Destroyer Commander- που θεωρείται ότι είναι μία από τις δύο που είναι ακόμη στη σφραγισμένη συσκευασία- πωλήθηκε για 32.500 λίρες. Μία φιγούρα Palitoy Jawa επίσης στη συσκευασία- θεωρείται μία από 10 που υπάρχουν σε αυτή την κατάσταση- «έπιασε» 27.280 λίρες. Άλλες οχτώ φιγούρες που κόστιζαν 1,59 λίρες όταν αγοράστηκαν, τη δεκαετία του '80, πωλήθηκαν για 1.400 λίρες.

 

Με πληροφορίες από Times