Βρετανία: Εξετάζεται όριο δύο ωρών την ημέρα στα social media για εφήβους

Βρετανία: Εξετάζεται όριο δύο ωρών την ημέρα στα social media για εφήβους Facebook Twitter
Η Βρετανία αναζητά περιορισμούς στη χρήση κινητών από τους εφήβους / Φωτογραφία αρχείου: Freepik.com
0

Σχέδιο για την επιβολή ημερήσιου χρονικού ορίου δύο ωρών στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από εφήβους εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια περιορισμού των εθιστικών συμπεριφορών και προώθησης πιο υγιών διαδικτυακών συνηθειών.

Ο υπουργός Τεχνολογίας, Πίτερ Κάιλ, δήλωσε ότι αναζητά πρακτικούς τρόπους ώστε να οριστεί τι σημαίνει «υγιής ψηφιακή ζωή» για τα παιδιά και τους εφήβους, ανάλογα με το πώς ορίζεται η σωματική υγεία στον πραγματικό κόσμο. Ανάμεσα στις προτάσεις που βρίσκονται υπό μελέτη είναι ο αποκλεισμός της πρόσβασης στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μετά τις 10 το βράδυ, καθώς και κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.

Τα σχέδια αυτά αποτελούν συνέχεια παλαιότερων εισηγήσεων για την εφαρμογή μιας «ψηφιακής απαγόρευσης κυκλοφορίας» (digital curfew), στο πρότυπο αντίστοιχων πρωτοβουλιών που έχουν εφαρμοστεί ήδη από κάποιες πλατφόρμες.

Ο Κάιλ επικαλέστηκε ως θετικό παράδειγμα το TikTok, το οποίο έχει θέσει περιορισμούς χρήσης μετά τις 22:00 για άτομα κάτω των 16 ετών και προσφέρει εργαλεία γονικού ελέγχου για τη διαχείριση του χρόνου έκθεσης.

Ωστόσο, η πρόταση έχει προκαλέσει αντιδράσεις από οικογένειες που έχουν πληγεί άμεσα από τις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης έκθεσης παιδιών στο διαδίκτυο. Ο Ίαν Ράσελ, πατέρας της 14χρονης Μόλι Ράσελ, η οποία αυτοκτόνησε μετά την επαναλαμβανόμενη έκθεσή της σε επιβλαβές και καταθλιπτικό περιεχόμενο, χαρακτήρισε τα μέτρα ως «επιφανειακά μπαλώματα». «Χρειάζεται άμεση και αποφασιστική δράση. Η καθυστέρηση στην υιοθέτηση νομοθεσίας έχει ήδη κοστίσει ζωές», δήλωσε, καλώντας τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πιο δυναμική πρωτοβουλία για την ουσιαστική προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM
ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM