Βρετανία: Ένας χώρος για μουσική και παραστάσεις φτιάχτηκε από ανακυκλωμένα πιάνα

Βρετανία: Ένας χώρος για μουσική και παραστάσεις φτιάχτηκε από ανακυκλωμένα πιάνα Facebook Twitter
0

Στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασκευάστηκε το πρώτο «αμφιθέατρο» από ανακυκλωμένα πιάνα.

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο χώρο για τους φίλους τις μουσικής αλλά και για παραστάσεις όπου τα καθίσματα είναι παλιά πιάνα και άλλα βαριά μουσικά όργανα αυτού του είδους, που έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρουν σχεδόν αμφιθεατρική οπτική.

«Όταν αποσυναρμολογείτε ένα πιάνο υπάρχουν διάφορα μεγάλα υλικά μέσα, από τα περίτεχνα μπροστινά κομμάτια έως τις σανίδες που συνήθως κρύβονται κάτω από το κλειδί», εξηγεί ο Tom Binns, ο οποίος ίδρυσε τον εν λόγω πρότζεκτ στην Γλασκόβη με το όνομα Piano City το 2013.

Ο Tom Binns σκέφτηκε νέες χρήσεις για το πιάνο, που δεν χρειάζεται κάποιος, και αυτές μπορεί να είναι ακόμα και σε δημόσιους χώρους όπως νοσοκομεία μέχρι και βιβλιοπωλεία.

Πριν από δύο χρόνια, ο Alex Docherty, ένας καλλιτέχνης hip-hop και πρόεδρος του Friends of Springburn Park, πρότεινε ο χώρος που ήταν τότε προς κατεδάφιση, να μετατραπεί σε χώρο εκδηλώσεων με καφετέρια.

«Χρειαζόμαστε πραγματικά έναν κοινοτικό χώρο στην περιοχή. Η περιοχή έχει τα προβλήματά της, συμπεριλαμβανομένης της εκτεταμένης ανεργίας και του υψηλού ποσοστού θανάτων από ναρκωτικά, αλλά υπήρξε μια ενέργεια αλλαγής στο Springburn τα τελευταία χρόνια», λέει ο Docherty.

«Είναι ένα ωραίο μέρος για μια παράσταση και θέλαμε να το κάνουμε ξεχωριστό, να παίζουμε εδώ, και να έχουμε κοινό». Το σχέδιο για χρήση παλιών πιάνων ως καθίσματα τελικά ήρθε μέσω του Binns. Επισκέφτηκε την ομάδα στο Pianodrome, του οποίου το αμφιθέατρο έχει εντυπωσιάσει το κοινό σε προηγούμενα φεστιβάλ του Εδιμβούργου, για να δει τις αρχικές τους κατασκευές. «Σκέφτηκα, αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει », είπε.

Όπως το περιγράφει και ο συνιδρυτής και συνεργάτης του Tim Binns,, ο Vincent-Smith, δημιουργήθηκε ένα «τόξο» στην αίθουσα, παρά ένα πλήρες αμφιθέατρο, για να ταιριάζει καλύτερα στο χώρο. «Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να φτιαχτεί, και χρησιμοποιηθούν περίπου 40 πιάνα».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ