Βρετανία: Brexit χωρίς συμφωνία βλέπει ο αρμόδιος υπουργός

Βρετανία: Brexit χωρίς συμφωνία βλέπει ο αρμόδιος υπουργός Facebook Twitter
0

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ δήλωσε σήμερα ότι το λεγόμενο backstop για τα ιρλανδικά σύνορα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διαζυγίου με την ΕΕ, «πρέπει να φύγει». 

Πρόσθεσε ότι, ενώ η κυβέρνησή του θέλει μια συμφωνία, η Βρετανία ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια τέτοια διευθέτηση στα τέλη Οκτωβρίου.

«Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το backstop με το Ηνωμένο Βασίλειο και το βρετανικό Κοινοβούλιο το έχει ήδη απορρίψει τρεις φορές», δήλωσε ο Μπάρκλεϊ στη Μαδρίτη.

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών θα συμμορφωθεί με την επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας για την αναστολή της λειτουργίας του βρετανικού Κοινοβουλίου, για την οποία έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM