Βρετανία: Βίζα με «fast track» διαδικασία σε νικητές Όσκαρ, Grammy και Νόμπελ

Βρετανία: Βίζα με «fast track» διαδικασία σε νικητές Όσκαρ, Grammy και Νόμπελ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Όσοι βραβεύονται με Όσκαρ, Grammy ή Νόμπελ- σε συγκεκριμένες κατηγορίες- θα μπορούν να πάρουν πιο εύκολα βίζα για να ζήσουν και να εργαστούν στη Βρετανία.

 

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει «fast track» διαδικασία για τη βίζα για ανθρώπους που κερδίζουν πολυπόθητα βραβεία, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να προσελκύσει τους «καλύτερους και ευφυέστερους» από όλο τον κόσμο.

 

Ευκολότερα θα παίρνουν βίζα όσοι έχουν κερδίσει Όσκαρ Α’ ανδρικού ή γυναικείου ρόλου, σκηνοθεσίας ή σεναρίου. Αυτό θα ισχύει επίσης για όσους έχουν πάρει Grammy για την προσφορά τους, σε εκείνους που παίρνουν το βραβείο καλύτερου διεθνή καλλιτέχνη στα Brit Awards, όπως και οι καλύτεροι ηθοποιοί και σκηνοθέτες των Bafta. Ανάλογες προβλέψεις υπάρχουν για τους νικητές συγκεκριμένων κατηγοριών των βραβείων Mobo, Tony και τις Χρυσές Σφαίρες.

 


Στη λίστα για τη βίζα με «fast track» διαδικασία περιλαμβάνονται επίσης οι Νομπελίστες λογοτεχνίας, φυσικής, χημείας, οικονομικών επιστημών, όποιος τιμάται με το βραβείο Τούρινγκ, αλλά και άνθρωποι που έχουν διακριθεί στην τεχνολογία, τη μόδα, τον χορό και την αρχιτεκτονική μεταξύ άλλων.

 

Όσοι έχουν λάβει τέτοια βραβεία έχουν φτάσει στο απόγειο της καριέρας τους και έτσι έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν στη Βρετανία, τόνισε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ. «Αυτές οι σημαντικές αλλαγές θα τους δώσουν την ελευθερία να έρθουν και να εργαστούν στις τέχνες, τις επιστήμες, τη μουσική και τον κινηματογράφο, τομείς της Βρετανίας που είναι κορυφαίοι παγκοσμίως», συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από ΒΒC, Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ