Βρετανία: Ανυπεράσπιστες οι φοιτήτριες που καταγγέλλουν σεξουαλική επίθεση στο πανεπιστήμιο

Βρετανία: Ανυπεράσπιστες οι φοιτήτριες που καταγγέλλουν σεξουαλική επίθεση στο πανεπιστήμιο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι γονείς φοιτητών που κατηγορούνται για βιασμό ή σεξουαλική επίθεση σε βρετανικά πανεπιστήμια προσλαμβάνουν δικηγόρους για να τους βοηθήσουν να αποφύγουν την αποβολή. 

Καθώς ο αριθμός των σοβαρών σεξουαλικών επιθέσεων κλιμακώνεται σε όλα τα βρετανικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τον Guardian, οι ειδικοί λένε ότι οι φοιτήτριες συχνά δεν θέλουν να πάνε στην αστυνομία, φοβούμενες τις καθυστερήσεις και τις τραυματικές ανακρίσεις, γνωρίζοντας παράλληλα ότι μόνο το 1% των υποθέσεων βιασμού καταλήγει σε καταδίκη του δράστη. 

Τα πανεπιστήμια επισημαίνουν ότι όλο και περισσότερες γυναίκες απευθύνονται σε αυτά για να ερευνήσουν τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας, αφήνοντας τα ιδρύματα να παλεύουν με πολύπλοκες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας αυξανόμενης τάσης στραγγαλισμού κατά τη διάρκεια του σεξ, η οποία είναι εμπνευσμένη από την πορνογραφία. 


 
Μια επιτροπή φοιτητικής συμπεριφοράς, η οποία συχνά αποτελείται από ακαδημαϊκούς, προσωπικό υποστήριξης και φοιτητές, συγκεντρώνει στοιχεία και από τις δύο πλευρές και αποφασίζει αν ένας φοιτητής έχει διαπράξει σεξουαλικό παράπτωμα, ώστε να τον θέσει σε διαθεσιμότητα ή να τον αποβάλλει. Τα πανεπιστήμια τονίζουν ότι δεν παίρνουν τον ρόλο των δικαστηρίων. 

Ο καθηγητής Σερ Στιβ Γουέστ, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου West of England, δήλωσε ότι «καθώς η αποβολή αποτελεί ποινή, οι γονείς των κατηγορουμένων συχνά αρχίζουν να ανεβάζουν τον πήχη προσλαμβάνοντας δικηγόρο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι εξουσίας, επειδή συνήθως η εκάστοτε καταγγέλλουσα δεν έχει καμία εκπροσώπηση και θεωρώ ότι είναι εντελώς απαράδεκτο και άδικο». 

Ο Γουέστ δήλωσε ότι οι γονείς «σπάνια μας λένε ότι πρόκειται να προσλάβουν δικηγόρο εκ των προτέρων, συνήθως προσέρχονται με δικηγόρο στην τελική ακρόαση της επιτροπής συμπεριφοράς των μαθητών». Ανησυχεί ότι αυτό οδηγεί στη σιωπή των κοριτσιών, καθώς φοβούνται την αντιδικία (για αυτό τον λόγο δεν πάνε ούτε στην αστυνομία). 

«Υπάρχει μια τεράστια ανισότητα εδώ, η οποία είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Οι δικηγόροι δεν είναι φθηνοί και μόνο ορισμένες οικογένειες μπορούν να τους αντέξουν οικονομικά» συμπλήρωσε. 

Βρετανία: Μία στις τέσσερις φοιτήτριες έχει υποστεί σεξουαλική επίθεση 

Μια μελέτη που θα δημοσιευθεί σύντομα από ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι μία στις τέσσερις φοιτήτριες του πανεπιστημίου είχε υποστεί κάποιου είδους σεξουαλική επίθεση το προηγούμενο έτος.

Ο καθηγητής David Humphreys, ένας από τους συγγραφείς του σημείωσε ότι «πιστεύουμε ότι υπάρχουν πιθανότατα πολύ περισσότερες έρευνες σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις σε άλλα πανεπιστήμια, αλλά καταστέλλονται από το ίδιο το ίδρυμα επειδή ανησυχούν για τα ευρήματα». 

«Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εργάζεται σκληρά για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας όπου οι φοιτητές μας μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και όπου η σεξουαλική βία και η παρενόχληση δεν θα είναι ανεκτές» τόνισε. 

Με πληροφορίες από Guardian

 -Εάν είστε επιζώσα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή trafficking ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

 
 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM