Βρετανία: Ανυπεράσπιστες οι φοιτήτριες που καταγγέλλουν σεξουαλική επίθεση στο πανεπιστήμιο

Βρετανία: Ανυπεράσπιστες οι φοιτήτριες που καταγγέλλουν σεξουαλική επίθεση στο πανεπιστήμιο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι γονείς φοιτητών που κατηγορούνται για βιασμό ή σεξουαλική επίθεση σε βρετανικά πανεπιστήμια προσλαμβάνουν δικηγόρους για να τους βοηθήσουν να αποφύγουν την αποβολή. 

Καθώς ο αριθμός των σοβαρών σεξουαλικών επιθέσεων κλιμακώνεται σε όλα τα βρετανικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τον Guardian, οι ειδικοί λένε ότι οι φοιτήτριες συχνά δεν θέλουν να πάνε στην αστυνομία, φοβούμενες τις καθυστερήσεις και τις τραυματικές ανακρίσεις, γνωρίζοντας παράλληλα ότι μόνο το 1% των υποθέσεων βιασμού καταλήγει σε καταδίκη του δράστη. 

Τα πανεπιστήμια επισημαίνουν ότι όλο και περισσότερες γυναίκες απευθύνονται σε αυτά για να ερευνήσουν τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας, αφήνοντας τα ιδρύματα να παλεύουν με πολύπλοκες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας αυξανόμενης τάσης στραγγαλισμού κατά τη διάρκεια του σεξ, η οποία είναι εμπνευσμένη από την πορνογραφία. 


 
Μια επιτροπή φοιτητικής συμπεριφοράς, η οποία συχνά αποτελείται από ακαδημαϊκούς, προσωπικό υποστήριξης και φοιτητές, συγκεντρώνει στοιχεία και από τις δύο πλευρές και αποφασίζει αν ένας φοιτητής έχει διαπράξει σεξουαλικό παράπτωμα, ώστε να τον θέσει σε διαθεσιμότητα ή να τον αποβάλλει. Τα πανεπιστήμια τονίζουν ότι δεν παίρνουν τον ρόλο των δικαστηρίων. 

Ο καθηγητής Σερ Στιβ Γουέστ, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου West of England, δήλωσε ότι «καθώς η αποβολή αποτελεί ποινή, οι γονείς των κατηγορουμένων συχνά αρχίζουν να ανεβάζουν τον πήχη προσλαμβάνοντας δικηγόρο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι εξουσίας, επειδή συνήθως η εκάστοτε καταγγέλλουσα δεν έχει καμία εκπροσώπηση και θεωρώ ότι είναι εντελώς απαράδεκτο και άδικο». 

Ο Γουέστ δήλωσε ότι οι γονείς «σπάνια μας λένε ότι πρόκειται να προσλάβουν δικηγόρο εκ των προτέρων, συνήθως προσέρχονται με δικηγόρο στην τελική ακρόαση της επιτροπής συμπεριφοράς των μαθητών». Ανησυχεί ότι αυτό οδηγεί στη σιωπή των κοριτσιών, καθώς φοβούνται την αντιδικία (για αυτό τον λόγο δεν πάνε ούτε στην αστυνομία). 

«Υπάρχει μια τεράστια ανισότητα εδώ, η οποία είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Οι δικηγόροι δεν είναι φθηνοί και μόνο ορισμένες οικογένειες μπορούν να τους αντέξουν οικονομικά» συμπλήρωσε. 

Βρετανία: Μία στις τέσσερις φοιτήτριες έχει υποστεί σεξουαλική επίθεση 

Μια μελέτη που θα δημοσιευθεί σύντομα από ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι μία στις τέσσερις φοιτήτριες του πανεπιστημίου είχε υποστεί κάποιου είδους σεξουαλική επίθεση το προηγούμενο έτος.

Ο καθηγητής David Humphreys, ένας από τους συγγραφείς του σημείωσε ότι «πιστεύουμε ότι υπάρχουν πιθανότατα πολύ περισσότερες έρευνες σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις σε άλλα πανεπιστήμια, αλλά καταστέλλονται από το ίδιο το ίδρυμα επειδή ανησυχούν για τα ευρήματα». 

«Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εργάζεται σκληρά για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας όπου οι φοιτητές μας μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και όπου η σεξουαλική βία και η παρενόχληση δεν θα είναι ανεκτές» τόνισε. 

Με πληροφορίες από Guardian

 -Εάν είστε επιζώσα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή trafficking ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

 
 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM