Ένας άνδρας που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο σε δρόμο του Λονδίνου, φιλοδοξεί να βρει τον «φύλακα άγγελό» του που του έσωσε τη ζωή. 

 

Ο Μάθιου Ο'Τουλ βρισκόταν στην οδό Wigmore στο Μέιφερ του Λονδίνου όταν υπέστη εγκεφαλικό. Ο 47χρονος κάθισε σε ένα παγκάκι κι άρχισε να κάνει εμετό κάθιδρος. Πολλοί τον προσπέρασαν θεωρώντας πως ήταν απλώς μεθυσμένος, όμως μία γυναίκα σταμάτησε. 

 

«Άρχισε τον εμετό. Πολλοί τον προσπέρασαν, υποθέτοντας πως είναι πιωμένος ή σε χανγκόβερ. Μια κυρία σταμάτησε. Αναγνώρισε τα σημάδια του εγκεφαλικού, κάλεσε το ΕΚΑΒ και τους έδωσε οδηγίες να τον πάνε αμέσως στο ανάλογο τμήμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Λονδίνου. Αν δεν το είχε κάνει, ίσως να μην το είχαμε σήμερα μαζί μας. Ή ίσως τα πράγματα να ήταν χειρότερα από ό,τι είναι» σημειώνει η σύζυγός του Τζορτζίνα, σε ανάρτηση στο Twitter μέσω του οποίου προσπαθούν να εντοπίσουν τη γυναίκα - σωτήρα. 
 

Ο 47χρονος επέστρεψε στο σπίτι του στο Φάρναμ του Σάρεϊ μετά από πέντε ημέρες νοσηλείας. Και παρότι έχει ακόμη κάποια ζητήματα αστάθειας, αναμένεται να αναρρώσει πλήρως. 


«Είναι η γιορτή του πατέρα αύριο και θα μπορούσα να έχω αφήσει πίσω τα δύο μου παιδιά, 16 και 12 ετών και τη σύζυγό μου» παραδέχεται ο ίδιος. 

 

«Ο δρόμος προς την πλήρη ανάρρωση είναι μακρύς και γνωρίζω πως θα έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Ωστόσο, σήμερα είμαι εδώ κυρίως χάρη στη βοήθεια εκείνης της γυναίκας» λέει ο Ο'Τουλ. 

 

Με πληροφορίες από BBC