Βρετανία: 26χρονος φορέας του HIV μόλυνε επίτηδες τους άντρες που γνώριζε μέσω Grindr και μετά τους χλεύαζε

Βρετανία: 26χρονος φορέας του HIV μόλυνε επίτηδες τους άντρες που γνώριζε μέσω Grindr και μετά τους χλεύαζε Facebook Twitter
0

Ένας 26χρονος κομμωτής από το Εδιμβούργο, φορέας του HIV, κατηγορείται ότι μόλυνε σκόπιμα τέσσερις άλλους άντρες με τον ιό καθώς και ότι προσπάθησε να μολύνει ακόμη έξι από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Daryll Rowe γνωρίστηκε με τους επίδοξους εραστές του μέσω Grindr και είτε επέμεινε να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό, ισχυριζόμενος ότι είναι «καθαρός», είτε το «πείραξε» κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης όταν αυτοί επέμειναν να χρησιμοποιήσει.

Μάλιστα, αργότερα φέρεται να τους έστελνε και μηνύματα χλευασμού όπου τους ενημέρωνε ότι είναι θετικός στον HIV και πως μπορεί να είχαν μολυνθεί.

Ένα από τα μηνύματα που ακούστηκαν στο δικαστήριο έλεγε: «Μπορεί να έχεις πυρετό. Τελείωσα μέσα σου και έχω AIDS. ΛΟΛ. Ουπς!»

Βρετανία: 26χρονος φορέας του HIV μόλυνε επίτηδες τους άντρες που γνώριζε μέσω Grindr και μετά τους χλεύαζε Facebook Twitter

Την περίοδο για την οποία κατηγορείται ότι προσπάθησε να μεταδώσει τον ιό, ο Rowe είχε μετακομίσει στο Μπράιτον.

Ο 26χρονος κατηγορούμενος διαγνώστηκε με HIV τον Απρίλιο του 2015, εποχή που ζούσε στο Εδιμβούργο. Μία κλινική για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα τον ενημέρωσε ότι ένας πρώην εραστής του είχε τον ιό.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ανταποκρινόταν θετικά στην διάγνωση, αλλά τους ανησύχησε η άρνησή του να εμβολιαστεί για κοινές ασθένειες, στις οποίες είναι αρκετά ευαίσθητοι όσοι είναι φορείς του HIV, όπως π.χ. η πνευμονία.

Επιπλέον, ανησύχησαν και από την άρνησή του να λάβει θεραπεία με αντιρετροϊκά φάρμακα, η οποία ως γνωστόν μπορεί να καταστείλει ως έναν βαθμό την εξάπλωση του ιού και να κάνει τους φορείς λιγότερο μεταδοτικούς.

«Τον προειδοποίησαν ότι μπορούσε να διωχθεί για προσπάθεια μετάδοσης (σ.σ. του HIV), ή να θέσει σε κίνδυνο κάποιον άλλο» ανέφερε στο δικαστήριο η εισαγγελέας Caroline Carberry και πρόσθεσε: «Είπε στους γιατρούς ότι δεν επρόκειτο να κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις ξανά, αλλά απέτυχε να παραστεί σε κάποιο από τις επόμενα ραντεβού στο Εδιμβούργο αφού είχε ήδη φύγει για το Μπράιτον».

Βρετανία: 26χρονος φορέας του HIV μόλυνε επίτηδες τους άντρες που γνώριζε μέσω Grindr και μετά τους χλεύαζε Facebook Twitter

Ένας από τους ενάγοντες εξετάστηκε για HIV το πρωί πριν συναντηθεί με τον Rowe, τον Οκτώβριο του 2015, και δεν έκανε ξανά σεξ μέχρι που διαγνώστηκε με τον ιό δύο μήνες αργότερα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με έναν από τους άλλους άντρες που μόλυνε και ο οποίος του είπε ότι χρησιμοποίησε προφυλακτικό, ο Rowe φέρεται να του απάντησε: «Έσκισα το προφυλακτικό. Είσαι τόσο ηλίθιος. Δεν το κατάλαβες καν».

Ο ίδιος, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Η δίκη αναμένεται να κρατήσει έξι εβδομάδες.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίνι διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Γερμανίας :Γερμανός αξιωματούχος παρομοίασε τον Ερντογάν με «αρουραίο»

Διεθνή / Μίνι διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Γερμανίας: Γερμανός αξιωματούχος παρομοίασε τον Ερντογάν με «αρουραίο»

«Ο αρουραίος των υπονόμων είναι ένα μικρό, χαριτωμένο, αλλά ταυτόχρονα έξυπνο και πολυπράγμον πλάσμα, που εμφανίζεται επίσης σε παιδικά παραμύθια, όπως ο Ρατατούης»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ