Βρέφος πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς- Η μητέρα του απαιτεί αίμα από ανεμβολίαστους

Πόδια μωρού Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Ένα ζευγάρι στη Νέα Ζηλανδία αρνείται να επιτρέψει να υποβληθεί ο μόλις τεσσάρων μηνών γιος τους σε μια σωτήρια επέμβαση καρδιάς αν χρησιμοποιηθεί αίμα από άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. 

Το τεσσάρων μηνών αγοράκι έχει σοβαρή περίπτωση στένωσης πνευμονικής βαλβίδας. Η μητέρα του λέει πως θέλει να γίνει το ταχύτερο η επέμβαση, αλλά έχει απαιτήσει να χρησιμοποιηθεί «ασφαλές αίμα». Η δικηγόρος της λέει ότι η οικογένεια ανησυχεί για αίμα που περιέχει ίχνη εμβολίων τεχνολογίας mRNA. 

Το σύστημα υγείας της Νέας Ζηλανδίας έχει απορρίψει το αίτημα της οικογένειας για αίμα από ανεμβολίαστους εθελοντές και τονίζει πως τα εμβόλια δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο. Αύριο, Τρίτη, το Ανώτατο Δικαστήριο του Όκλαντ θα αποφασίσει εάν θα χορηγήσει στο σύστημα υγείας την προσωρινή κηδεμονία του βρέφους, προκειμένου να γίνει η επέμβαση.

Η υπόθεση και τα προβληματικά επιχειρήματα της οικογένειας αναδεικνύουν τους συνεχιζόμενους κινδύνους της διαδικτυακής παραπληροφόρησης και των συνωμοσιολογικών αφηγημάτων, επισημαίνουν ειδικοί. Η οικογένεια του μωρού και οι υποστηρικτές τους επιμένουν πως είναι περιττή η επέμβαση της πολιτείας, λόγω της προθυμίας ανεμβολίαστων αιμοδοτών να δώσουν αίμα. 

Η μητέρα ανέφερε- μέσω email προς τους New York Times- ότι «ανησυχεί απεγνωσμένα» για την κατάσταση του μωρού και δεν θέλει να αναβληθεί η επέμβαση. Κατηγόρησε το σύστημα υγείας για τις αναβολές, λέγοντας ότι αγνοεί τις ανησυχίες της οικογένειας και ότι προσέφυγε άσκοπα στα δικαστήρια. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το νοσοκομείο και το κέντρο αιμοδοσίας δεν βοηθούν να τον προστατεύσουν από τον κίνδυνο», επισημαίνει η μητέρα. 

Η Σου Γκρέι, η δικηγόρος της οικογένειας, δήλωσε ότι ο φόβος της μητέρας επικεντρώνεται «στην ασφάλεια του αίματος από λήπτες της τεχνολογία mRNA». Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna κατά του κορωνοϊού δημιουργήθηκαν με αυτή την τεχνολογία. Η οικογένεια έχει ζητήσει αίμα από 30 ανεμβολίαστους ελεγμένους δότες, συμπλήρωσε η δικηγόρος. 

Ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι η οικογένεια έχει δικαίωμα να ζητά αίμα από ανεμβολίαστους είναι ο Γουίνστον Πίτερς, επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος New Zealand First, ο οποίος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος κυβερνητικού συνασπισμού υπό την Τζασίντα Άρντερν. 

«Έχουμε μια περίπτωση στην οποία οι γονείς λένε ότι θέλουν το αίμα για το παιδί τους να είναι από ανεμβολίαστους δότες και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό και γιατί χάνουμε χρόνο σε ένα δικαστήριο», δήλωσε ο Πίτερς. «Αυτό δεν αφορά το αν είναι κάποιος υπέρ ή κατά του εμβολίου ή είναι αρνητής της επιστήμης. Αφορά την ελευθερία, την αλήθεια και τη συναίνεση έχοντας γνώση όλων των παραμέτρων», συμπλήρωσε. 

«Η απόφαση για μια προσφυγή στα δικαστήρια γίνεται πάντα έχοντας κατά νου το συμφέρον του παιδιού και γίνεται έπειτα από εκτενείς συζητήσεις», επεσήμανε από την πλευρά του ο επικεφαλής του συστήματος υγείας του Όκλαντ, Μάικ Σέφερντ.  

Με πληροφορίες από NYT
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ