Βραζιλιάνες αθλητικογράφοι καταγγέλλουν τη σεξουαλική παρενόχληση που υφίστανται

Βραζιλιάνες αθλητικογράφοι καταγγέλλουν τη σεξουαλική παρενόχληση που υφίστανται Facebook Twitter
0

Βραζιλιάνες αθλητικογράφοι ένωσαν τις φωνές τους για να καταγγείλουν τη σεξουαλική παρενόχληση που υφίστανται κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της καμπάνιας τους, παρουσιάζονται περιστατικά παρενόχλησης αυτών των γυναικών, καθώς άνδρες εμφανίζονται να τις φιλούν και να τις θωπεύουν «ζωντανά» στην τηλεόραση.

«Άφησέ την να δουλέψει» («#DeixaElaTrabalhar») είναι το σλόγκαν της καμπάνιας, το οποίο έχει κυκλοφορήσει ευρύτατα στα social media.

Η ομάδα των 52 αθλητικογράφων λένε ότι έχουν λάβει υβριστικά μηνύματα, ακόμη και online απειλές βιασμών.

Μεταξύ των αποσπασμάτων με τα περιστατικά παρεμβάλλονται πλάνα από μέλη της καμπάνιας που μιλούν στην κάμερα απευθύνοντας μηνύματα.

«Θέλουμε απλά να δουλέψουμε με την ησυχία μας», «Χρειαζόμαστε το σεβασμό» είναι κάποια από αυτά.

 

Το βίντεο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο στάδιο Μαρακανά, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, την Κυριακή.

Όπως ανέφερε στο BBC, η Μπιμπιάνα Μπόλσον από το το EspnW, η υποστήριξη ήταν τεράστια, με χιλιάδες ανθρώπους να μοιράζονται το hashtag και το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί αθλητικοί σύλλογοι έχουν εκφράσει τη στήριξή τους. Οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ζίκο, είναι ανάμεσα σε αυτούς που υποστήριξαν την καμπάνια.

Την ημέρα που ξεκίνησε η καμπάνια, ένας άντρας συνελήφθη στο στάδιο του Πόρτο Αλέγκρε αφού παρενόχλησε μία δημοσιογράφο του RBS TV, την ώρα που εργαζόταν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας! Και βάλτε κάτι πάνω σας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Διεθνή / «Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Στο απροχώρητο φαίνεται πως έχει φτάσει η κατάσταση με τους τουρίστες στη Βενετία, με τους ντόπιους να δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν την πόλη με ασέβεια και ζητούν αυστηρότερα μέτρα
LIFO NEWSROOM
Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM