Βραζιλία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Λούλα και Ρούσεφ

Βραζιλία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Λούλα και Ρούσεφ Facebook Twitter
0

Ο Γκουίντο Μαντέγα, πρώην υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας επί προεδρίας Λούλα ντα Σίλβα και Ντίλμα Ρούσεφ, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για διαφθορά στην υπόθεση «Petrobras», ανέφεραν βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Ο Μαντέγα, που ήταν επίσης στέλεχος του Κόμματος των Εργατών (PT) όταν το τελευταίο βρισκόταν στην εξουσία, συνελήφθη σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο ενώ συνόδευε τη σύζυγό του, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα G1.

Την ίδια ώρα, η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου για μια νέα σειρά συλλήψεων στο πλαίσιο αυτής της περιβόητης υπόθεσης διαφθοράς που συνδέεται με την κρατική πετρελαϊκή εταιρία «Petrobras».

Χωρίς να κατονομάζει τον Γκουίντο Μαντέγα ή το PT, η αστυνομία επιβεβαίωσε, σε ανακοίνωσή της, πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών «είχε συνεργαστεί το 2012 με μία από τις εταιρίες ώστε να διαπραγματευθεί τη μεταφορά χρημάτων ώστε να εξοφληθούν τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας του πολιτικού κόμματος που συμμετείχε».

Οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της υπόθεσης «Επιχείρηση Πλύσιμο Αυτοκινήτου». Η έρευνα αυτή, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 σε πρατήρια βενζίνης, αποκάλυψε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στο εσωτερικό της «Petrobras».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Διεθνή / Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς, κυρίως στο κεφάλι και στα μάτια - Τουλάχιστον 50 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί
THE LIFO TEAM
Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Διεθνή / Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Η τραγωδία στο Crans-Montana αποκάλυψε σοβαρές αδυναμίες - Οι πολίτες διερωτώνται πώς απέτυχε ένα σύστημα που θεωρούνταν σχεδόν άψογο και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

«Δεν θέλουμε να γίνουμε Αμερικανοί, δεν θέλουμε να γίνουμε Δανοί, θέλουμε να είμαστε Γροιλανδοί» διαμηνύουν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας
THE LIFO TEAM