Βραζιλία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Λούλα και Ρούσεφ

Βραζιλία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Λούλα και Ρούσεφ Facebook Twitter
0

Ο Γκουίντο Μαντέγα, πρώην υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας επί προεδρίας Λούλα ντα Σίλβα και Ντίλμα Ρούσεφ, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για διαφθορά στην υπόθεση «Petrobras», ανέφεραν βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Ο Μαντέγα, που ήταν επίσης στέλεχος του Κόμματος των Εργατών (PT) όταν το τελευταίο βρισκόταν στην εξουσία, συνελήφθη σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο ενώ συνόδευε τη σύζυγό του, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα G1.

Την ίδια ώρα, η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου για μια νέα σειρά συλλήψεων στο πλαίσιο αυτής της περιβόητης υπόθεσης διαφθοράς που συνδέεται με την κρατική πετρελαϊκή εταιρία «Petrobras».

Χωρίς να κατονομάζει τον Γκουίντο Μαντέγα ή το PT, η αστυνομία επιβεβαίωσε, σε ανακοίνωσή της, πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών «είχε συνεργαστεί το 2012 με μία από τις εταιρίες ώστε να διαπραγματευθεί τη μεταφορά χρημάτων ώστε να εξοφληθούν τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας του πολιτικού κόμματος που συμμετείχε».

Οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της υπόθεσης «Επιχείρηση Πλύσιμο Αυτοκινήτου». Η έρευνα αυτή, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 σε πρατήρια βενζίνης, αποκάλυψε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στο εσωτερικό της «Petrobras».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM