Βραζιλία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Λούλα και Ρούσεφ

Βραζιλία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Λούλα και Ρούσεφ Facebook Twitter
0

Ο Γκουίντο Μαντέγα, πρώην υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας επί προεδρίας Λούλα ντα Σίλβα και Ντίλμα Ρούσεφ, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για διαφθορά στην υπόθεση «Petrobras», ανέφεραν βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Ο Μαντέγα, που ήταν επίσης στέλεχος του Κόμματος των Εργατών (PT) όταν το τελευταίο βρισκόταν στην εξουσία, συνελήφθη σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο ενώ συνόδευε τη σύζυγό του, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα G1.

Την ίδια ώρα, η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου για μια νέα σειρά συλλήψεων στο πλαίσιο αυτής της περιβόητης υπόθεσης διαφθοράς που συνδέεται με την κρατική πετρελαϊκή εταιρία «Petrobras».

Χωρίς να κατονομάζει τον Γκουίντο Μαντέγα ή το PT, η αστυνομία επιβεβαίωσε, σε ανακοίνωσή της, πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών «είχε συνεργαστεί το 2012 με μία από τις εταιρίες ώστε να διαπραγματευθεί τη μεταφορά χρημάτων ώστε να εξοφληθούν τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας του πολιτικού κόμματος που συμμετείχε».

Οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της υπόθεσης «Επιχείρηση Πλύσιμο Αυτοκινήτου». Η έρευνα αυτή, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 σε πρατήρια βενζίνης, αποκάλυψε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στο εσωτερικό της «Petrobras».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM