Βραζιλία: Συμμορία βασάνισε και σκότωσε τρία παιδιά «επειδή έκλεψαν το πουλί ενός γκάνγκστερ»

Βραζιλία: Συμμορία βασάνισε και σκότωσε τρία παιδιά «επειδή έκλεψαν το πουλί ενός γκάνγκστερ» Facebook Twitter
0

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση τριών νεαρών αγοριών κοντά στα σπίτια τους σε υποβαθμισμένη γειτονιά του Ρίο ντε Τζανέιρο, η αστυνομία κατηγόρησε μέλη της μεγαλύτερης συμμορίας ναρκωτικών της πόλης για την δολοφονία τους.

Ήταν στις 27 Δεκεμβρίου, όταν τα τρία αγόρια, ηλικίας 9, 10 και 11 ετών, εξαφανίστηκαν από την φαβέλα Morro do Castelar. Τελευταία φορά εθεάθησαν σε πλάνα κάμερας ασφαλείας που τα έδειχνε να περπατούν προς μια τοπική υπαίθρια αγορά.

Παρά την κατακραυγή και την μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από την αστυνομία, η εξαφάνιση των παιδιών παρέμενε μυστήριο. Μέχρι την Πέμπτη, όμως, όταν και οι ανακριτές ανακοίνωσαν ότι έλυσαν την υπόθεση. Σύμφωνα με την ενημέρωση τα αγόρια είχαν απαχθεί από μέλη της συμμορίας Red Command που έλεγχε την κοινότητά τους.

Ο επιθεωρητής ανθρωποκτονιών Uriel Alcântara είπε ότι τα παιδιά βασανίστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν, με ένα από αυτά να υποκύπτει κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων, επειδή φέρεται να έκλεψαν ένα πουλί που ανήκε στον θείο ενός γκάνγκστερ. «Χτύπησαν τα παιδιά, ξεπέρασαν τα όρια και κατέληξαν να σκοτώσουν ένα από αυτά – και έτσι αποφάσισαν ότι η λύση είναι να εκτελέσουν τα άλλα δύο», ισχυρίστηκε ο Alcântara.

Η αστυνομία θεωρεί ότι ένας ντόπιος διακινητής, ο Ana Paula da Rosa Costa ή «θείος Paula», είχε κανονίσει να μεταφερθούν τα πτώματα των παιδιών από τη φαβέλα, να τεμαχιστούν και να πεταχτούν σε ένα ποτάμι. Τα πτώματα δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ένας μάρτυρας φέρεται να ισχυρίστηκε ότι άκουσε ένα από τα αφεντικά του κυκλώματος ναρκωτικών του Castelar, τον Wille Castro da Silva, να παραδέχεται: «Πήραμε τα παιδιά και τα σκοτώσαμε».

Ο Σίλβα ένας γκάνγκστερ γνωστός με το ψευδώνυμο «Στάλα», ήταν ένας από τους πέντε ύποπτους για τους φόνο για τους οποίους η αστυνομία είχε εντάλματα σύλληψης όταν έκαναν έφοδο στη φαβέλα πριν τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αλλά τουλάχιστον τρεις από αυτούς τους πέντε θεωρούνται ήδη νεκροί, αφού εκτελέστηκαν κατόπιν εντολής ανώτερων ηγετών για το ρόλο τους σε δολοφονίες που παραβίαζαν τον αυστηρό εσωτερικό κώδικα της ομάδας και προκάλεσαν την προσοχή των αρχών.

Η Φλάβια Ολιβέιρα, εξέχουσα πολιτική και κοινωνική σχολιάστρια, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο GloboNews ότι οι δολοφονίες και οι βάναυσες συνέπειες τους, αποκάλυψαν «μια κοινωνία που έχει υποκύψει στη βαρβαρότητα». «Πρόκειται για μια κοινωνία που ευτελίζει τον θάνατο και έχει ευτελίσει τις ζωές των παιδιών της», είπε ο Ολιβέιρα, προτρέποντας τον κυβερνήτη του Ρίο, τον πρόεδρο της Βραζιλίας και όλους τους Βραζιλιάνους να ζητήσουν συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

«Αυτά τα τρία αγόρια… σκοτώθηκαν επίσης ως αποτέλεσμα αποκλεισμού, έλλειψης βοήθειας, αδιαφορίας και λόγω της αρχικής καθυστέρησης στην έρευνα. Πέθαναν εξαιτίας της εξαθλίωσης, της φτώχειας και της έλλειψης ασφάλειας».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταϊλάνδη: Γυναίκα εκβίαζε βουδιστές μοναχούς με ερωτικά βίντεο - Είχε αποκομίσει 12 εκατ. δολάρια

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Γυναίκα εκβίαζε βουδιστές μοναχούς με ερωτικά βίντεο - Είχε αποκομίσει 12 εκατ. δολάρια

Η «κυρία Γκολφ» κατέγραφε σε φωτογραφίες και βίντεο τις σεξουαλικές της συνευρέσεις με τους μοναχούς και κατόπιν τους εκβίαζε, αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά
LIFO NEWSROOM
Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Ο επικεφαλής της Pfizer ρώτησε προσωπικά τον υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Υόρκης για το σύνθημα που χρησιμοποίησε και το οποίο εκλαμβάνεται ως πρόκληση άσκησης βίας κατά Εβραίων
LIFO NEWSROOM
To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM