Βραζιλία: Ερήμωσε η Copacabana -Αντί για πάρτι και μουσικές, περιπολίες και μάσκες

Βραζιλία: Ερήμωσε η Copacabana -Αντί για πάρτι και μουσικές, περιπολίες και μάσκες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Αν κάποιος επισκεπτόταν για πρώτη φορά στη ζωή του την Copacabana- στη Βραζιλία- αυτές τις ημέρες, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να πει ότι τη «γνώρισε» πραγματικά. Τίποτα εκεί δεν θυμίζει την παραδοσιακή ατμόσφαιρα στη διασημότερη παραλία του κόσμου.

Εξαιτίας του κορωνοϊού, η παραλία Copacabana στο Ρίο ντε Τζανέιρο έχει ερημώσει. Συνήθως, οι επισκέπτες της δυσκολεύονται να βρουν θέση στα κιόσκια- μπαρ, ή ακόμη και στην ίδια την παραλία, ενώ επικρατεί μια ατμόσφαιρα πάρτι.

Τώρα, τα περισσότερα καταστήματα και μπαρ είναι κλειστά, η παραλία είναι κλειστή, η μάσκα είναι υποχρεωτική και αντί για μουσική ακούγονται οι σειρήνες από τα οχήματα που κάνουν περιπολίες διώχνοντας τους πολίτες.

«Ποτέ δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα. Είμαστε ανοιχτά για να δούμε αν μπορούμε να πουλήσουμε κάτι. Είναι χειρότερο να μείνουμε κλειστά», δήλωσε στο CNN ο Μιγκέλ Ολιβέιρα, ιδιοκτήτης κιόσκι-μπαρ στην παραλία που επέλεξε να μην κλείσει.

Ένα μεικτό σώμα πυροσβεστών και ναυαγοσωστών περιπολούν στην παραλία και καλούν τον κόσμο να φύγει. «Στην αρχή, όταν οι περισσότεροι δεν πίστευαν στον κορωνοϊό, είχαμε συγκεντρώσεις σε κιόσκια και πάρτι στη νύχτα. Τα σχολεία ήταν κλειστά, οπότε ο κόσμος ερχόταν στην παραλία με τα παιδιά του», λέει ο Φερνάντο Μέλο, ένας από τους ανθρώπους που κάνουν περιπολίες.

Οι περισσότεροι συμμορφώνονται με τις οδηγίες, αν και σποραδικά εμφανίζονται στην Copacabana άνθρωποι που παίζουν μπιτς βόλεϊ, δρομείς ή σέρφερ. Οι αρχές τους διώχνουν, αλλά γρήγορα αυτοί επιστρέφουν.

Μέχρι στιγμής, στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί 29.937 θάνατοι από τον κορωνοϊό- ανάμεσά τους 623 το προηγούμενο 24ωρο- και 526.447 κρούσματα. Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο, Μαρσέλο Κριβέλα, παρουσίασε το σχέδιο για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Το σχέδιο περιλαμβάνει έξι φάσεις και η αρχή γίνεται με την επαναλειτουργία των εκκλησιών και την επανέναρξη των ναυτικών αθλημάτων, με χρήση μέσων προστασίας και τήρηση αποστάσεων. Τα σχολεία προβλέπεται να ανοίξουν τον Ιούλιο, για περιορισμένο αριθμό μαθητών, ενώ οι πολίτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου συστήνεται να παραμείνουν υπό περιορισμό.

Η πολιτεία Ρίο ντε Τζανέιρο αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη εστία του κορωνοϊού στη Βραζιλία, καθώς μέχρι τη Δευτέρα εκεί είχαν καταγραφεί 5.462 θάνατοι και 54.530 κρούσματα. Μάλιστα, το 87% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν ήδη καλυφθεί.

Με πληροφορίες από CNN, ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ