Βουλγαρία: Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές συνελήφθη μετά από επίθεση σε γραφεία της ΛΟΑΤΚΙ κονότητας

Βουλγαρία: Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές συνελήφθη μετά από επίθεση σε γραφεία της ΛΟΑΤΚΙ κονότητας Facebook Twitter
Facebook
0

Ένας ακροδεξιός εθνικιστής υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Βουλγαρίας συνελήφθη και κατηγορείται για χουλιγκανισμό και πρόκληση τραυματισμού, κατά τη διάρκεια επίθεσης το Σαββατοκύριακο σε κέντρο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στην Σόφια.

Ο Boyan Rasate, ένας πολιτικός γνωστός για τις ισχυρές αντι-ΛΟΑΤΚΙ θέσεις του, έχει τεθεί υπό κράτηση για 72 ώρες, μετά την άρση της ασυλίας του.

Ο ίδιος δεν έχει παραδεχτεί την ενοχή του ενώ αρνήθηκε να κάνει σχετική δήλωση, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν διακρίνονται για ασέβεια προς τα δημοκρατικά θεμέλια του κράτους», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται ότι μία ομάδα περίπου 10 ατόμων με επικεφαλής τον Rasate εισέβαλε στο Rainbow Hub κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης της τρανς κοινότητας αργά το Σάββατο.

Χτύπησαν ένα άτομο στο πρόσωπο και αναποδογύρισαν πάγκους και τραπέζια, όπως είπε το Ίδρυμα Bilitis, που διευθύνει το κέντρο.

Η επίθεση έχει προκαλέσει έντονη κριτική από κορυφαία πολιτικά κόμματα της Βουλγαρίας ενώ 11 πρεσβείες στη Σόφια την καταδίκασαν.

Οι πρεσβευτές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Δανίας και της Ολλανδίας, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισαν την επίθεση «παράλογη» και επισκέφτηκαν το κέντρο του Rainbow Hub τη Δευτέρα για να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Ο Rasate, ο οποίος είχε καταδικαστεί για παραβίαση της δημόσιας τάξης κατά τη διάρκεια της πρώτης gay parade στη Σόφια το 2008, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών εάν καταδικαστεί.

Με πληροφορ;iες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Διεθνή / Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς, κυρίως στο κεφάλι και στα μάτια - Τουλάχιστον 50 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί
THE LIFO TEAM
Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Διεθνή / Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Η τραγωδία στο Crans-Montana αποκάλυψε σοβαρές αδυναμίες - Οι πολίτες διερωτώνται πώς απέτυχε ένα σύστημα που θεωρούνταν σχεδόν άψογο και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

«Δεν θέλουμε να γίνουμε Αμερικανοί, δεν θέλουμε να γίνουμε Δανοί, θέλουμε να είμαστε Γροιλανδοί» διαμηνύουν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας
THE LIFO TEAM