ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Βουλγαρία: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ

Βουλγαρία: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ Facebook Twitter
EPA
0

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, μετά από δύο διαδοχικά, διαγνωστικά τεστ.


Με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, ο Μπορίσοφ ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στο σπίτι του για θεραπεία, κατόπιν σύστασης των γιατρών του. «Νιώθω μια γενική δυσφορία» περιορίστηκε να γράψει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, χωρίς να προσδιορίσει τα συμπτώματα που έχει εκδηλώσει. 


Εκτός από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, ακόμα τρία μέλη της κυβέρνησής του βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση από την Παρασκευή, μετά από επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό στη νόσο COVID-19.


Εν μέσω νέας έξαρσης κρουσμάτων, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στη Σόφια των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, έκλεισαν για τουλάχιστον 14 ημέρες, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά των κρουσμάτων, ώστε να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας. 


Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση BTV, η δήμαρχος της πρωτεύουσας Γιορντάνκα Φαντάκοβα, παρότρυνε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης να κάνουν μαθήματα την τηλε-εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις να μεγιστοποιήσουν το ποσοστό υπαλλήλων που δουλεύουν με τηλεργασία από το σπίτι. 


Στη Βουλγαρία, όπως και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, καταγράφεται απότομη αύξηση νέων κρουσμάτων αυτή την περίοδο και μόνο σήμερα αναφέρθηκαν 1.043 νέες περιπτώσεις στη χώρα των 7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, η Βουλγαρία μετρά 37.562 κρούσματα και 1.084 θανάτους. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ