Βουλγαρία: Νίκη Μπορίσοφ στις εκλογές δείχνουν τα exit poll- Έκπληξη το ποσοστό αντισυστημικού κόμματος

Βουλγαρία: Νίκη Μπορίσοφ στις εκλογές «δείχνουν» τα exit poll- Έκπληξη το ποσοστό αντισυστημικού κόμματος Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 25,7%, σύμφωνα με exit poll της εταιρείας Alpha Research.

 

Το Ινστιτούτο Gallup «δίνει» ποσοστό 25% στο GERB. Αν επαληθευτούν αυτές οι προβλέψεις, ο Μπορίσοφ δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει πλειοψηφία και θα αναγκαστεί να αναζητήσει συμμάχους για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

 

Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών είναι το κόμμα διαμαρτυρίας «Υπάρχει τέτοιος λαός», του τραγουδιστή και παρουσιαστή Σλάβι Τριφόνοφ, ο οποίος είναι γνωστός για τη σφοδρή κριτική του στην κυβέρνηση.

 

Το κόμμα του δίνει «μάχη» στήθος με στήθος με τους Σοσιαλιστές, για τη δεύτερη θέση. Το exit poll του Gallup του δίνει ποσοστό 17,1%, μπροστά από τους Σοσιαλιστές. Το exit poll της Alpha Research δίνει στο κόμμα του Τριφόνοφ την τρίτη θέση με 15,2%, και εμφανίζει τους Σοσιαλιστές δεύτερους με 17,6%.

 

Ο Τριφόνοφ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μετεκλογικά είτε με το GERB είτε με τους Σοσιαλιστές. Συνολικά, επτά κόμματα φαίνεται πως θα ξεπεράσουν το όριο του 4% και θα μπουν στη Βουλή.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP, Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM