Βουλευτής της Λεπέν φώναξε σε μαύρο συνάδελφό του «Γυρίστε στην Αφρική»- Διεκόπη η συνεδρίαση

Βουλευτής της Λεπέν φώναξε σε μαύρο συνάδελφό του «Γυρίστε στην Αφρική»- Διεκόπη η συνεδρίαση Facebook Twitter
0

Σάλο προκάλεσε στην κάτω Βουλή της Γαλλίας η ρατσιστική επίθεση ακροδεξιού βουλευτή, του κόμματος της Μαρίν Λεπέν, εναντίον μαύρου συναδέλφου του, από την αριστερά. 

Ο Κάρλος Μαρτέν Μπιλόνγκο έθεσε ερώτηση για τη μετανάστευση, όταν ο Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς, βουλευτής του κόμματος της Μαρίν Λεπέν, του φώναξε «Γυρίστε πίσω στην Αφρική». 

Αμέσως βουλευτές αντέδρασαν και διεκόπη η συνεδρίαση της κάτω Βουλής. Η κυβέρνηση και η συμμαχία της αριστεράς καταδίκασαν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για απαράδεκτη, ρατσιστική προσβολή. 

Ο Μπιλόνγκο χαρακτήρισε επαίσχυντο το σχόλιο. «Σήμερα, με έστειλαν πίσω λόγω του χρώματός μου. Γεννήθηκα στη Γαλλία. Είμαι Γάλλος βουλευτής», τόνισε. 

«Δεν υπάρχει χώρος για τον ρατσισμό στη δημοκρατία μας. Το προεδρείο της Εθνοσυνέλευσης θα συνεδριάσει (την Παρασκευή) και θα αποφασίσει τις κυρώσεις», δήλωσε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν.

Ο Στεφάν Σεζουρνέ, επικεφαλής του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι πρέπει να παραιτηθεί ο ντε Φουρνάς, ενώ η αριστερή συμμαχία Nupes θεωρεί ότι πρέπει να αποβληθεί από το κοινοβούλιο. 

«Ο Εθνικός Συναγερμός έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο σήμερα. Αυτή η ρατσιστική προσβολή είναι χαρακτηριστική της ακροδεξιάς: στιγματίστε τους με βάση το χρώμα του δέρματός τους, διχάστε τον γαλλικό λαό», ανέφερε σε ανακοίνωση η αριστερή συμμαχία. 

Από την άλλη, ο Εθνικός Συναγερμός υποστήριξε ότι ο βουλευτής του κόμματος δεν απευθυνόταν στον Μπιλόνγκο, αλλά στους μετανάστες που βρίσκονται σε πλοίο ΜΚΟ και αναζητούν ασφαλές λιμάνι για να αποβιβαστούν.

«Προφανώς μιλούσε για τους μετανάστες που μεταφέρονται με πλοία των ΜΚΟ. Η αντιπαράθεση που προκλήθηκε από τους πολιτικούς αντιπάλους μας (…) δεν θα εξαπατήσει τους Γάλλους», έγραψε η Μαρίν Λεπέν στο Twitter. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Διεθνή / Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Ρουτζινιένε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει το διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για τους πολίτες της Λιθουανίας και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM