Βουκουρέστι: Δημοψήφισμα για ευθανασία στα αδέσποτα

Βουκουρέστι: Δημοψήφισμα για ευθανασία στα αδέσποτα Facebook Twitter
7

Δημοψήφισμα αποφάσισε ο δήμαρχος του Βουκουρεστίου για την ευθανασία αδέσποτων ζώων, μετά το θάνατο ενός 4χρονου αγοριού, το οποίο κατασπάραξαν αδέσποτοι σκύλοι την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η υπηρεσία για την καλή διαβίωση των ζώων ανακοίνωσε ότι αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν και δάγκωσαν περίπου 1100 ανθρώπους τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους.

 Ο δήμαρχος Βουκουρεστίου Σορίν Οπρέσκου εξήγησε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου και οι κάτοικοι της πόλης θα κληθούν να απαντήσουν αν συμφωνούν με αυτό το ακραίο μέτρο.

 «Κάνω αυτό που μου λένε οι πολίτες, γι' αυτό πρέπει να αναλάβω γρήγορη και σωστή δράση. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα με εξουσιοδοτήσει να ασκήσω πίεση στη Βουλή για να τροποποιήσει το νόμο για την προστασία των ζώων» ανέφερε ο κ. Οπρέσκου. Πρόσθεσε ακόμη ότι αρνείται να πιστέψει ότι οι νομοθέτες θα αγνοήσουν τη βούληση των πολιτών, παρ΄όλο που το δημοψήφισμα έχει μόνο συμβουλευτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου κάλεσε, στην αρχή της εβδομάδας, την κυβέρνηση να υιοθετήσει νόμο που θα επιτρέπει την ευθανασία των αδέσποτων σκύλων.

«Δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα που εκκρεμεί εδώ και δέκα χρόνια. Είναι ένα θέμα που μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω ενότητας και αλληλεγγύης. Θα πρέπει να κάνουμε ακριβώς ό,τι πουν οι πολίτες» δήλωσε ο δήμαρχος Βουκουρεστίου.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
εμενα με εχει δαγκωσει αδεσποτο που το ταιζε η γιαγιουλα της γειτονιας. Δεν φταιει το αδεσποτο, η γιαγιουλα ομως ηθελε πολλες μπατσες. Οπως πιθανως θελουν πολλες σφαλιαρες και οι κηδεμονες του 4χρονου.Για τον τυπαρα παραπανω που ανεφερε για χλωριδες, πανιδες και Αυστραλιες, ας κοιταχτει στον καθρεφτη και να ρωτησει τον εαυτο του αν εχει χρησιμοποιησει ποντικοφαρμακο, κατσαριδοκτονο, αντι κουνουπικο, φαρμακο για ψειρες κλπ κλπ, και να αναλογιστει αν εχει φερει στα μετρα του το οικοσυστημα με τις συνηθειες του.Για τον θεουλη italodisco, με τις πανεξυπνες παρομοιωσεις του, ναι φιλε αν υπηρχαν αγελες εβραιων που δαγκωναν αλλους ανθρωπους ισως να ηταν μια λυση και η ευθανασια τους.Για εμενα η καλυτερη λυση ειναι η εκπαιδευση των ανθρωπων στο να υιοθετουν αδεσποτα ζωακια, ταυτοχρονα με την εκπαιδευση τους στο πως θα συμπεριφερθουν στο ζωο και στους αλλους ανθρωπους. Προυποθετει παρα πολλα που δυστυχως σε αυτο το κοινωνικοπολιτικο συστημα, δεν ειναι εφικτα.
Πέραν από λαϊκισμούς, η λύση είναι απλή: καμπάνια για ευαισθητοποίηση των πολιτών και φροντίδα αυτών των ζώων. Η καμπάνια θα έχει στόχο τη μείωση της κακοποίησης των ζώων αυτών, ώστε να μειωθεί και η επιθετικότητά τους και η φροντίδα θα περιλαμβάνει εντοπισμό των άρρωστων και άγριων ζώων ώστε να μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας ζώων για την περίθαλψη και απομόνωσή τους και τη σταδιακή σήμανσή όλων των αδέσποτων της πόλης με μικροτσίπ και τη στείρωσή τους. Έτσι, οι δημοτικοί κτηνίατροι θα έχουν το ιστορικό των ζώων αυτών, θα μπορούν να δημιουργήσουν σύστημα σίτισης και υιοθεσιών και θα σταδιακά σε ένα διάστημα πέντε ετών θα μειωθεί αισθητά ο αριθμός τους, χωρίς μαζικές ευθανασίες. Αλλά αυτό θέλει δουλειά και προσπάθεια. Είναι άραγε ο κ. δήμαρχος διατεθιμένος να προσπαθήσει;
Να εξαφανίσουμε τους σκύλους! Τις γάτες! Τα πουλιά που κουτσουλάνε τα περβάζια! Τα μοσχάρια και τα γουρούνια να τα φάμε όλα! Τα άλογα να τα φορτώνουμε μέχρι να ψοφάνε! Εμείς εξοντώνουμε τον εαυτό μας μόνοι μας, δεν χρειαζόμαστε βοήθεια... Ακόμα και η ενέση της ευθανασίας κοστίζει και γι αυτό έχουν εφεύρει "θαλάμους αερίων¨ για τα ζώα.. και η κατάντια μας σαν ανθρώπινο είδος συνεχίζεται. ( ενημερωτικά- η στείρωση ΕΝΟΣ σκύλου αποτρέπει την γέννηση 12 κατά μέσο όρο κουταβιών τον χρόνο, τα οποία θα γεννήσουν άλλα 12 το καθένα, το ίδιο και τα δικά τους κουτάβια, τα νούμερα πολλαπλασιάζονται γρήγορα..)
Όλοι οι από πάνω είναι χορτοφάγοι προφανώς. Τους λένε ότι πέθανε ένα παιδί κι αυτοί ανησυχούν για τους αδέσποτους σκύλους. Λες και δεν έχουν υποφέρει χιλιάδες αρνάκια, μοσχαράκια και γουρουνάκια για τις μάσες σας...Αλλά ξέχασα. Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά κάποια είναι πιο ίσα από τα άλλα (Όργουελ).
Λες κι ο κόσμος φτιάχτηκε μόνο για τους ανθρώπους και μόνο εμείς έχουμε δικαιώματα εδώ πέρα. Στο διάολο! Λες και το να σκοτώνεις αδέσποτα αποτελεί λύση. Έγκλημα είναι.