ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Βουκουρέστι: Δημοψήφισμα για ευθανασία στα αδέσποτα

Βουκουρέστι: Δημοψήφισμα για ευθανασία στα αδέσποτα Facebook Twitter
7

Δημοψήφισμα αποφάσισε ο δήμαρχος του Βουκουρεστίου για την ευθανασία αδέσποτων ζώων, μετά το θάνατο ενός 4χρονου αγοριού, το οποίο κατασπάραξαν αδέσποτοι σκύλοι την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η υπηρεσία για την καλή διαβίωση των ζώων ανακοίνωσε ότι αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν και δάγκωσαν περίπου 1100 ανθρώπους τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους.

 Ο δήμαρχος Βουκουρεστίου Σορίν Οπρέσκου εξήγησε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου και οι κάτοικοι της πόλης θα κληθούν να απαντήσουν αν συμφωνούν με αυτό το ακραίο μέτρο.

 «Κάνω αυτό που μου λένε οι πολίτες, γι' αυτό πρέπει να αναλάβω γρήγορη και σωστή δράση. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα με εξουσιοδοτήσει να ασκήσω πίεση στη Βουλή για να τροποποιήσει το νόμο για την προστασία των ζώων» ανέφερε ο κ. Οπρέσκου. Πρόσθεσε ακόμη ότι αρνείται να πιστέψει ότι οι νομοθέτες θα αγνοήσουν τη βούληση των πολιτών, παρ΄όλο που το δημοψήφισμα έχει μόνο συμβουλευτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου κάλεσε, στην αρχή της εβδομάδας, την κυβέρνηση να υιοθετήσει νόμο που θα επιτρέπει την ευθανασία των αδέσποτων σκύλων.

«Δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα που εκκρεμεί εδώ και δέκα χρόνια. Είναι ένα θέμα που μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω ενότητας και αλληλεγγύης. Θα πρέπει να κάνουμε ακριβώς ό,τι πουν οι πολίτες» δήλωσε ο δήμαρχος Βουκουρεστίου.

7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
εμενα με εχει δαγκωσει αδεσποτο που το ταιζε η γιαγιουλα της γειτονιας. Δεν φταιει το αδεσποτο, η γιαγιουλα ομως ηθελε πολλες μπατσες. Οπως πιθανως θελουν πολλες σφαλιαρες και οι κηδεμονες του 4χρονου.Για τον τυπαρα παραπανω που ανεφερε για χλωριδες, πανιδες και Αυστραλιες, ας κοιταχτει στον καθρεφτη και να ρωτησει τον εαυτο του αν εχει χρησιμοποιησει ποντικοφαρμακο, κατσαριδοκτονο, αντι κουνουπικο, φαρμακο για ψειρες κλπ κλπ, και να αναλογιστει αν εχει φερει στα μετρα του το οικοσυστημα με τις συνηθειες του.Για τον θεουλη italodisco, με τις πανεξυπνες παρομοιωσεις του, ναι φιλε αν υπηρχαν αγελες εβραιων που δαγκωναν αλλους ανθρωπους ισως να ηταν μια λυση και η ευθανασια τους.Για εμενα η καλυτερη λυση ειναι η εκπαιδευση των ανθρωπων στο να υιοθετουν αδεσποτα ζωακια, ταυτοχρονα με την εκπαιδευση τους στο πως θα συμπεριφερθουν στο ζωο και στους αλλους ανθρωπους. Προυποθετει παρα πολλα που δυστυχως σε αυτο το κοινωνικοπολιτικο συστημα, δεν ειναι εφικτα.
Πέραν από λαϊκισμούς, η λύση είναι απλή: καμπάνια για ευαισθητοποίηση των πολιτών και φροντίδα αυτών των ζώων. Η καμπάνια θα έχει στόχο τη μείωση της κακοποίησης των ζώων αυτών, ώστε να μειωθεί και η επιθετικότητά τους και η φροντίδα θα περιλαμβάνει εντοπισμό των άρρωστων και άγριων ζώων ώστε να μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας ζώων για την περίθαλψη και απομόνωσή τους και τη σταδιακή σήμανσή όλων των αδέσποτων της πόλης με μικροτσίπ και τη στείρωσή τους. Έτσι, οι δημοτικοί κτηνίατροι θα έχουν το ιστορικό των ζώων αυτών, θα μπορούν να δημιουργήσουν σύστημα σίτισης και υιοθεσιών και θα σταδιακά σε ένα διάστημα πέντε ετών θα μειωθεί αισθητά ο αριθμός τους, χωρίς μαζικές ευθανασίες. Αλλά αυτό θέλει δουλειά και προσπάθεια. Είναι άραγε ο κ. δήμαρχος διατεθιμένος να προσπαθήσει;
Να εξαφανίσουμε τους σκύλους! Τις γάτες! Τα πουλιά που κουτσουλάνε τα περβάζια! Τα μοσχάρια και τα γουρούνια να τα φάμε όλα! Τα άλογα να τα φορτώνουμε μέχρι να ψοφάνε! Εμείς εξοντώνουμε τον εαυτό μας μόνοι μας, δεν χρειαζόμαστε βοήθεια... Ακόμα και η ενέση της ευθανασίας κοστίζει και γι αυτό έχουν εφεύρει "θαλάμους αερίων¨ για τα ζώα.. και η κατάντια μας σαν ανθρώπινο είδος συνεχίζεται. ( ενημερωτικά- η στείρωση ΕΝΟΣ σκύλου αποτρέπει την γέννηση 12 κατά μέσο όρο κουταβιών τον χρόνο, τα οποία θα γεννήσουν άλλα 12 το καθένα, το ίδιο και τα δικά τους κουτάβια, τα νούμερα πολλαπλασιάζονται γρήγορα..)
Όλοι οι από πάνω είναι χορτοφάγοι προφανώς. Τους λένε ότι πέθανε ένα παιδί κι αυτοί ανησυχούν για τους αδέσποτους σκύλους. Λες και δεν έχουν υποφέρει χιλιάδες αρνάκια, μοσχαράκια και γουρουνάκια για τις μάσες σας...Αλλά ξέχασα. Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά κάποια είναι πιο ίσα από τα άλλα (Όργουελ).
Λες κι ο κόσμος φτιάχτηκε μόνο για τους ανθρώπους και μόνο εμείς έχουμε δικαιώματα εδώ πέρα. Στο διάολο! Λες και το να σκοτώνεις αδέσποτα αποτελεί λύση. Έγκλημα είναι.